avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate getasss

Activitate getasss

Deci, sa inteleg, ca decat divortul va putea salva apartamentul baiatului fratelui meu ca sa fie el 100% singurul mostenitor si proprietar fara sa fie nevoit sa imparta cu absolut nimeni altcineva, nici cu ma-sa si nici cu sor-sa vitrega?!

gi-jane2 a scris:

daca divorteaza pana sa moara , fosta sotie nu mosteneste nimic, nu mai e mostenitorul fratelui dvs.
ar fi o idee.


Multumesc pentru raspuns!
Va multumesc pentru raspuns!

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Da. Ați înțeles bine.

Deci, sa inteleg, ca daca fratele meu recunostea numai baiatul si nu ii mai facea ei acte de cununie, avea numai baiatul dreptul la apartament, nu si ma-sa si dupa moartea lui ma-sa nici sors-sa vitrega? Deci in loc sa fie numai baiatul singurul mostenitor al fratelui meu, datorita acelor acte de cununie are si ea si fi-sa ei drept la apartament? Va rog sa confirmati mai multe persoane pentru ca in acest moment au loc discutii in familie legate de acest aspect..

gi-jane2 a scris:

Exact asa se va întâmpla, sotia va mosteni 1/4 din casa si copilul fratelui 3/4 , iar dupa moartea ei, copiii impart egal cota ei.
Poate nu moare el inaintea lui, poate se despart poate nu mai plateste creditul si ajunge la executare silita.....Lasati lucrurile sa se intample cum e dat. Nu e cazul sa faceti scenarii pana nu se intampla.


Buna seara!

Fratele meu s-a incurcat cu o femeie divortata care are o fiica din prima casatorie si a facut repede un baiat cu ea. Ea cu burta la gura l-a convins sa scoata acte la starea civila si acum e sotie cu acte in regula. Fratele meu are un apartament cu 3 camere, care este jumatate platit cu bani de la mine si pentru cealalta jumatate a luat un credit de nevoi personale pe cativa ani.
Intrebarea mea este urmatoarea: Daca se intampla ceva cu fratele meu pe neasteptate si moare: are dreptul la apartament numai copilul lui frate-miu sau si ea ca vaduva si dupa ce moare ea, are si fi-sa ei facuta cu fostul barbat drept dupa ma-sa?