avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate Elena987

Activitate Elena987

Răspuns la discuția Urgent- divort; partaj
Am inteles. Va multumesc... Voi discuta pe indelete cu un avocat care sa ma reprezinte la partaj. Acum este oricum tardiv pentru prima infatisare. Poate voi incerca sa obtin mai mult cu toate ca stiu ca nu va fi o cale amiabila. Presupun ca el poate face recurs la hotararea de divort nu? Asa mi-a spus ca intentioneaza pentru a tergiversa evenimentele.
Răspuns la discuția Urgent- divort; partaj
Sunt constienta de toate drepturile pe care le am, dar cum sa probez faptul ca m-a dat afara? Si ca m-a amenintat verbal si a exercitat presiuni psihice? Doar prin marturia fetei care a fost de fata de cele mai multe ori, pentru ca numai acasa se transforma intr-un monstru. Nu stiu ce mare valoare probatorie o are marturia ei. Este ruda. Certificate medico - legale mi-a fost, greseala mea fatala, rusine sa merg sa obtin. Plus de asta, nu vreau altceva decat un divort pasnic si un partaj la fel. Nu vreau scandaluri si alte procese. Nu imi trebuie mai mult de jumatate daca asta inseamna noi actiuni in justitie. Chiar si acesta mi-a fost greu sa il deschid.
Pentru prima infatisare nu mi-am luat avocat pentru ca am inteles ca partajul este un proces separat... si vroiam numai acolo sa imi iau un avocat.
Răspuns la discuția Urgent- divort; partaj
M-am exprimat gresit. Nu vreau imobilul acela, ci numai partea care mi se cuvine din bunuri.
Răspuns la discuția Urgent- divort; partaj
Multumesc pentru raspunsuri.
Stiu ca am dreptul sa revin la locuinta comuna insa avand in vedere tratamentul violent la care am fost supusa pe perioada casniciei si mai ales in ultima perioada, ne este teama sa mai revenim acolo. Ne-am dus de cand am depus cererea de divort numai de 2 ori pentru a ne mai lua cele necesare, mai ales ca fata este studenta si are nevoie de carti. Eu vreau acel imobil, am pretentie doar la valoarea care mi se cuvine din el si din masina.
Răspuns la discuția Urgent- divort; partaj
Procedura a fost indeplinita conform legii. El a primit citatia, aflandu-se in continuare in locuinta familiei din care m-a dat afara impreuna cu fata noastra majora. Pensia de intretinere (fata continua studiile) pentru ea o cer eu sau pentru ca e majora trebuie sa depuna ea actele si sa incepem un nou proces? Presupun ca aceasta pensie nu poate depasi 25% din salariul lui, chiar daca ea urmeaza 2 facultati, nu? Si de asemenea nu pot avea pretentia decat la jumatate din bunuri... cu toate ca am incercat din rasputeri sa il determinam sa ne ajute si el la cheltuielile din casa.
Maine am prima infatisare la procesul de divort inaintat de mine pentru vina exclusiva a paratului. Sotul m-a anuntat ca nu se va prezenta la proces. Nu a trimis nicio preintampinare prin care sa isi motiveze absenta ca intemeiata. Ce se va intampla in acest caz? Se va amana procesul sau se va pronunta divortul in lipsa?