avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate Velvet.Hd

Activitate Velvet.Hd

Buna seara la toti.

Art. 80
(1) Administratorul judiciar sau, dupa caz, lichidatorul poate introduce la judecatorul-sindic actiuni pentru anularea constituirilor ori a transferurilor de drepturi patrimoniale catre terti si pentru restituirea de catre acestia a bunurilor transmise si a valorii altor prestatii executate, realizate de debitor prin urmatoarele acte:
a) acte de transfer cu titlu gratuit, efectuate in cei 3 ani anteriori deschiderii procedurii; sunt exceptate sponsorizarile in scop umanitar;

Am gasit asta in legea 85 privind insolventa.
Fundatia pe care o conduc a primit un apartament si 2 auto de la o societate,care,din pacate are mari datorii.Riscam sa pierdem aceste bunuri?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua,
lucrez la o societate cu multe datorii( am aflat doar acum,de curand) la stat precum si la alti furnizori.Ce se intampla cu noi,salariatii,daca aceasta fima nu a platit de 1 an absolut nimic din sumele retinute si nevirate statului( ma refer la CAS,impozite pe salarii,somaj,sanatate,etc).Cum poate statul sa-si recupereze acesti bani,avand in vedere ca e vorba de un SRL cu capital minim de 200RON si nu are in proprietate nimic( imobil,teren,etc.)
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Probleme mari
De exemplu,acum jumatate de ora am primit o informare pe fax,de la soc. mama,ca ultima factura de comision aferenta lunii septembrie,,,este refuzata la plata si trimisa expeditorului in original,prin posta''
Imi e teama sa nu se intoarca impotriva mea ca si angajata,atata timp cat inca mai sunt si salariat al soc. mame si administrator al soc. mele.Ma refer la vreo plangere penala.Acum 2-3 luni,totul a decurs normal.Am facturat comisionul iar ei mi-au trimis formularele de compensare directa.Acum,vad ca se schimba placa.
Răspuns la discuția Probleme mari
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Aduc cateva raspunsuri la intrebarile dumneavoastra
1.In privinta intrebarii daca e etic sau nu,ce sa va spun decat ca administratorul soc. mame a insistat sa ne infiintam o societate,prin care sa derulam operatiunile de vanzare-cumparare,tocmai pentru a scapa de comisioanele mari pe care ar fi trebuit sa ni le plateasca lunar in calitate de gestionari-ag. de vanzari( + taxe catre stat,nu prea era convenabil pentru el).Bineanteles,noi am fost de acord.Lucram asa de 4-5 ani,salar mic de la soc. mama + comisioane pe baza facturilor emise de soc. mea( platite tot prin compensare cu materiale de ctii)
2.La sfarsitul fiecarei luni,soc. mea factura soc. mame un comision de 5% din totalul vanzarilor lunare efectuate prin acest procedeu,factura care urma sa se stinga tot prin operatiuni de compensare.In toata aceasta perioada nu stiu daca am avut 1- maxim 2 operatiuni bancare intre soc. mama si soc. mea.
3. Cand era posibil,bineinteles,aplicam si noi pe facturile emise catre terte societati un adaos comercial.
Răspuns la discuția Probleme mari
Nimeni nu ma poate ajuta?
Discuție Probleme mari
Buna seara tuturor.
Lucrez de 12 ani intr-o societate f. mare ,la un punct de lucru ( in alt oras),impreuna cu sotul meu( doar noi 2).Posturile pe care lucram conf. CIM sunt de gestionari.
De aproximativ 4 ani,am convenit cu conducerea societaii,pentru a nu ne mai plati salarii mari( din cauza impozitarii),sa deschidem o firma privata,prin care sa efectuam 99% din operatiunile de comert.Am deschis cu sotul meu societatea si am incheiat un contract de intermediere cu societatea ,, mama'' .Mentionez ca am ramas si angajati ai societatii mama,dar cu salar fix(fara acele comisioane anterioare).
Acum 2 zile,am primit o instiintare ca se desfinteaza punctul de lucru,urmand a preda gestiunea cat mai repede posibil.
Stiam ca au probleme financiare din cauza blocarilor de fonduri de catre primarii ( societatea mama este furnizorul si totodata si actionar al unei mari companii de constructii pe fonduri ale primariilor),dar, simt ,ca la ultimele vanzari de marfa intre societatea mea si societatea mama,vor sa ma preseze sa achit inainte de termen si in numerar,desi,de 4 ani lucram prin stingerea datoriilor prin compensare directa,nicidecum prin viramente bancare.Nu am instrumente de plata lasate garantie la societatea mama.
Nu am fisa postului.Nu am semnat nici un regulament de ordine interioara.( aceste scapari sunt probabil din cauza distantei intre cele 2 orase).Contractul de intermediere intre societati,nu a mai fost reinoit de 1 an,dar sistemul de transfer in gestiune pct. de lucru-vanzare catre soc. com. personala-cumparare alta marfa de soc. com. personala si vanzare inapaoi catre societatea mama - si in final compensare,s-a desfasurat non-stop si dupa ce contractul a expirat.
Dilema mea este,daca se poate lega cineva,candva,din cadrul societatii,sau al vreunui organ de control autorizat( Pol. Economica,Garda ,etc...)de faptul ca eu,ca si gestionar care primeam marfa pe baza de aviz sau nota de transfer,o vindeam societatii comerciale personale,avand in vedere ca am incheiat un contract de intermediere cu administratorul societatii mame.Sunt pasibila de vreo raspundere penala,civila.Pot fi amenintata in vreun fel de catre administratorul societatii mame?


Va multumesc anticipat pentru bunavointa dumneavoastra de a-mi raspunde.
Cu stima,
Velvet