avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate Gab1234

Activitate Gab1234

Bună ziua. Sunt creditor într-un dosar de executare silită. Pot să deschid succesiunea în locul debitorului pentru a accepta moștenirea după decesul mamei debitorului pentru că acesta nu dorește să facă succesiunea (acțiune oblică)?
Am cumpărat un imobil cu clauză de uzufruct viager de la un fost nud proprietar. Unul dintre cei doi uzufructuari a murit după ce am cumpărat imobilul iar celălalt trăiește. Eu acum dacă radiez uzufructul din cartea funciară a celui decedat în timp ce celălalt uzufructuar mai trăiește sunt proprietar deplin pentru că îmi consolidez dreptul de proprietate sau trebuie să aștept decesul și celuilalt uzufructuar ca să devin pe deplin proprietar? Eu sunt proprietar deplin sau încă sunt nud proprietar după radierea unui uzufructuar din cartea funciară și rămânerea celuilalt uzufructuar în cartea funciară?


mitabiciclista a scris:

Vă despăgubește pe dumneavoastră.Casa cu terenul revine proprietarilor inițiali.

Mulțumesc.


gi-jane2 a scris:

Dvs nu aveti aceasta obligație, de intretinut trebuie sa ii intretina fostul.
Problema e ca daca nu ii intretine, parintii pot cere rezolutiunea contractului.

Dacă nu are grijă fostul nud proprietar de părinții săi uzufructuari viageri îmi diapare mie dreptul de nud proprietar sau fostul nud proprietar poate să îi despăgubească atfel nemaiavând nuda proprietate?
Bună dimineața. Am cumpărat o nudă proprietate (o casă cu teren). Fostul nud proprietar avea Contract de întreținere cu părinții săi care s-au trecut drept uzufruc viager amândoi. Contractul de întreținere este transmisibil sau netransmisibil de la vechiul nud proprietar către noul nud proprietar? Odată cu cumpărarea nudei proprietăți trebuie să respect și contractul de întreținere sau trebuie respectat de fostul nud proprietar care e trecut în continuare în contract și nu sunt eu trecut acolo ca întreținător?