avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator9090

Activitate Utilizator9090

Buna ziua,
Cum isi poate schimba un adult numele de familie din certificatul de nastere.
Mentionez ca sunt casatorit si am doi copii.
Am parcurs toti pasii pt sch nume si prenume pe cale administrativa insa la final s a schimbat numele doar in ci nu si in certificat. Doresc sa il schimb cu totul deoarece in actele de studii se trece numele din certificat iar eu nu mai doresc acel nume.

Va multumesc

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Aveti foarte mari sanse, cu conditia sa probati faptele despre care vorbiti.

Consumul de droguri este unui dintre motivele pentru care instantele decid ca celalalt parinte sa exercite singur autoritatea parinteasca, La fel ca si in cazul alcoolului, un dependent nu isi poate lua propriile decizii, d apai sa gandeasca si sa actioneze spre binele copilului.

Daca mai e vorba si de violenta, mai ales in prezenta copiilor, cu atat mai mult trebuie scosi copii din aceasta atmosfera si solicitat sa exercitati singura auoritatea parinteasca, intrucat celalalt parinte nu este apt sa gandeasca nici pentru sine.

Eu sunt in ccc, iar inainte de asta, am lucrat pt o societate a familiei sale.
Imi pun problema ca nu ma voi putea intoarce la acelasi loc de munca( locuind acum cu copii in alt oras, la parinti) ai ca ar putea invoca faptul ca are mai multe poaibilitati materiale sa ii creasca.
Buna ziua,
Care sunt sansele sa obtin autoritatea parinteasca exclusiva in conditiile in care tatal copiilor este violent fata de mine in prezenta copiilor, consuma droguri ( de asemenea in prezenta copiilor), a fost condamnat pt fapte de violenta si doreste restrictionarea relatiilor dintre copii si familia extinsa?
Multumesc
Mentionez ca sunt copii sub 5 ani.