avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate marele torino

Activitate marele torino

Mulțumesc frumos.
Bună ziua. Am depus o sesizare cu nr de înregistrare la Asoc de Proprietari privind o conducta de canalizare a apei menajere care deservește toate etajele(mai exact cel de la parter s-a legat separat, nelegal la canalizarea principala, iar eu de la et 1, am mari probleme cu conducta, în sensul ca atunci când cel de la et 2 foloseste apa la bucătărie toată mizeria îmi iese mie în chiuveta). Am depus plângere la Primăria de care aparțin și am primit răspuns afirmativ în sensul ca Asociația de Proprietari are obligația legala conform Legii nr 196/2018 sa rezolve problema respectiva fiind elemente din proprietate comuna. Va rog respectuos, spuneți-i ce sa fac, cui sa ma adresez mai departe deoarece Asociația de Proprietari prin aleși ei nu vrea sa dea nici un fel de curs(ne spune sa ne descurcam între noi, sau să-mi fac eu separat canalizare prin bucătărie și să-i dau drumul pe geam). Va mulțumesc anticipat.
Bună ziua. Am o mare rugăminte la dvs. Am cumpărat bilet de avion cu un bagaj în plus pentru cala. Am un zbor cu o escala de 4 ore. Am fost anunțat de companie cu 2 zile înainte de plecare ca să anulat acel zbor și pune la dispoziție alt zbor dar aterizez între escale pe alt aeroport, urmând ca eu sa iau un mijloc de transport sa ajung la acel aeroprt( aeroport Paris Clarles de Gaulle-Paris Orly). Întrebarea mea este : Eu trebuie sa car bagajul de cala( 2 la număr plătite) pentru ca sunt 3 ore între escale sau compania este obligata sa-transporte pana la celalalt aeroport?. Va mulțumesc din suflet pentru răspuns.
Mulțumesc respectuos. Sa aveți o zi buna.
Bună ziua. Rog respectuos sa pun o întrebare. Eu sunt rezident într-o tara din afara UE. Am primit rezidenta pe 5 ani în baza actelor depuse de ginerele meu pentru reîntregirea familiei(am fost de acord să-l ajut cu copii pentru școală, diverse activități, etc.). Am renunțat la activitatea mea din România ca să-i ajut ca om, ca părinte, ei fiind ocupați. Au apărut niște probleme de sănătate și de alta natura(ginerele nu mai este omul de ieri) iar eu nu am nici sursa de venit. Dacă mi se întâmplă o problema mai grava de sănătate cine îmi plătește mie spitalizarea?. Va mulțumesc, cu mare respect.
Mulțumesc respectuos. Sa aveți o zi buna. Cu respect.


raluk0207 a scris:

Nu puteți.
Orice pact asupra unei succesiuni viitoare este lovit de nulitate absoluta.
Nici nu e legal și îi dați degeaba bani fratelui.

Bună ziua. Mama mea trăiește și noi suntem 2 frați. Am ajuns la o înțelegere cu fratele meu să-i dau jumătate din prețul imobilului. Care sunt pașii legali pe care trebuie să-i parcurg pentru a întra în posesia imobilului și sa nu am probleme cu el după decesul mamei.Doresc să-i dau partea care i se cuvine prin act notarial ca eu sa pot sa rămân singurul proprietar(îmi pare rău să spun dar nu am încredere în fratele meu) pana la moartea mamei mele. Va mulțumesc respectuos ptr sfatul dvs.
Bună ziua. Lucrez de ceva timp într-o tara din afara spațiului comunitar. Eu pot face contract cu Casa de Asigurări Sociale de Stat unde să-mi plătesc toate contribuțiile ce-mi revin și sa pot beneficia de asigurări de sănătate și sa mai adaug niște ani la vechime. Nu am momentan decât 13 ani de vechime și nu pot beneficia de asig de sănătate deoarece nu am contract de munca. Mulțumesc anticipat.
Tata a depus la Primărie actele ptr deschidere punere în posesie dar a primit un răspuns în bătaie de joc(ca este pus în posesie altcineva ca ar fi sau nu ar fi). Eu am scos de la arhivele statului situația exacta a terenului în care bunica este moștenitoare numai ca eu fiind plecat tata (între timp a murit) nu a deschis acțiune judecătorească și din aceasta cauza am ajuns aici. Eu v-am întrebat dacă mai am vreo cale de atac împotriva Primăriei sau ma las păgubit. Este adevărat ca este târziu dar mai am vreo șansă. Mulțumesc frumos.
Mulțumesc respectuos.Tata a depus hârtiile la Primărie dar a fost plimbat(Ca acel teren ar fi fost revendicat s-au ar fi în alt loc'etc) iar tata a considerat ca nu-l mai poate recupera.Eu am pus aceasta întrebare deoarece tata a fost înșelat de șacalii de la Primărie. Nu este o valoare terenul ci este vorba de un drept. Cu respect.