avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
LIVE, ACUM (501 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Activitate RodicaRod

Activitate RodicaRod

Răspuns la discuția Custodie comuna.

RodicaRod a scris:

Bună ziua, fostul soț nu dorește să se ocupe de fel de copii. Îmi oferă când dorește 900 Ron lunar pensia alimentara. Avem o convenție notarială ca domiciliul și copii să fie la mine în timpul școlii și doar final de saptamana la el. Și să achite jumate din costurile cu copii. Refuză să achite și să se ocupe de copii dacă eu am nevoie la medic sau la job și să împărțim timpul 2 săptămâni la el și două la mine. Sau la
Mine tot timpul și doar dus și adus la școală și eu mă modelez după copii. Nu dorește de fel. Avem procese la poliție și în instanță de doi ani și nimic. Nu știu cui să mă mai adresez. Vă mulțumesc

Bună ziua, fostul soț nu dorește să se ocupe de fel de copii. Îmi oferă când dorește 900 Ron lunar pensia alimentara. Avem o convenție notarială ca domiciliul și copii să fie la mine în timpul școlii și doar final de saptamana la el.

Nu se poate momentan acesta fiind motivul de care am și întrebat dacă se poate cu un alt document sau o altă procedură pentru reîntregirea familiei.

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna seara.

De ce nu obtine pasaportul de la ambasada sau de la un consulat turcesc din Germania?
Apoi poate aplica pentru viza.

Bună,

Da, problema este ca nu are passport, doar ID card ( buletin) au spus ca nu au pe ce sa ii puna viză. Întrebatea mea este dacă exista o Altă modalitate legala sa vina in Ro. Sau ce alte documente pot sa ii fac ? Mulțumesc
Cornel Vasile a scris:

Viza pentru reîntregirea familiei se obține de către străinul care dorește să călătorească în România de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din statul în care își are reședinţa.
[ link extern ] /

Bună seara,

Soțul este cetățean imigrant din o tara non-UE și locuiește in Germania, dar nu detine documente decât un document german și actul de identitate. Poate cu un document de identitate să aplice de viză să vină în România pentru reîntregirea familiei? Sau ce variante sunt legale să poată veni dacă detine doar cartel de identitate din Turcia?

Vă mulțumesc,
Buna ziua, eu imi doresc ca copii sa nu mai fie manipulati , astăzi copilul plangea si il suna si ii spunea ca la mințit ca vine sa il ia. E greu ca mama singură sa cresti doi copii si tatăl sa nu fie implicat. Doresc sa se implice sau dacă nu sa ne lase cu total in pace.

Vă mulțumesc,
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Depinde de scopul urmarit de dv., ce anume doriti sa obtineti in urma acestor demersuri? Sa fie mai implicat? Sa va lase in pace?

Bună ziua,

Dacă am unnact notarial cu fostul sot să se ocupe de jumătate din costurile copiilor si sa ii ia de două ori pe luna si in vacanțe si refuza sa plătească jumate din costurile copiilor si refuza sa ii ai la el. Ce pot sa fac când trebuie sa vina sa ia copii la el si refuza? Pot sa anunț undeva sa se vadă ca nu ii pass de copii? Noi an and un proces pentru a nu se ocupa de copii. Unde pot sa anunț ca nu respect documentul si nu ii ia? Vă mulțumesc
Bună seara,

Soțul este cetățean imigrant și locuiește in Germania, dar nu detine documente decât un document german. Poate cu un document provizoriu de identitate să aplice de viză să vină în România pentru reîntregirea familiei? Sau ce variante sunt legale să poată veni dacă nu deține CI sau pașaport?

Vă mulțumesc
Bună ziua. Am rugămintea dacă mă puteți ajuta cu un răspuns. Dacă sunt căsătorită cu un cetățean turc și el are viza expirată în altă țară din UE. Pot să cer să îl extrădeze în România? El în Turcia are dosar și nu aș dori să îl extrădeze acolo. E posibil să fiu și insaricinta. Încerc să găsesc soluții pentru ca soțul să vină legal în România și să cerem azil aici. Vă mulțumesc
Va multumesc

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua,

Ar trebui sa mergeti la sectia de politie si formulati o plangere penala.

Succes!