avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună seara, Soțul este cetățean imigrant din o ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună seara, Soțul este cetățean imigrant din o tara non-UE ...

Bună seara,

Soțul este cetățean imigrant din o tara non-UE și locuiește in Germania, dar nu detine documente decât un document german și actul de identitate. Poate cu un document de identitate să aplice de viză să vină în România pentru reîntregirea familiei? Sau ce variante sunt legale să poată veni dacă detine doar cartel de identitate din Turcia?

Vă mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:04, 23 Iunie 2025
Viza pentru reîntregirea familiei se obține de către străinul care dorește să călătorească în România de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din statul în care își are reședinţa.
[ link extern ] /

Bună,

Da, problema este ca nu are passport, doar ID card ( buletin) au spus ca nu au pe ce sa ii puna viză. Întrebatea mea este dacă exista o Altă modalitate legala sa vina in Ro. Sau ce alte documente pot sa ii fac ? Mulțumesc
Cornel Vasile a scris:

Viza pentru reîntregirea familiei se obține de către străinul care dorește să călătorească în România de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din statul în care își are reședinţa.
[ link extern ] /

Fara document de călătorie, un cazul lui, pasaport, nu are cum sa vina
Buna seara.

De ce nu obtine pasaportul de la ambasada sau de la un consulat turcesc din Germania?
Apoi poate aplica pentru viza.

Nu se poate momentan acesta fiind motivul de care am și întrebat dacă se poate cu un alt document sau o altă procedură pentru reîntregirea familiei.

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna seara.

De ce nu obtine pasaportul de la ambasada sau de la un consulat turcesc din Germania?
Apoi poate aplica pentru viza.

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Bună seara, soțul este cetățean imigrant și locuiește in ... RodicaRod RodicaRod Bună seara, Soțul este cetățean imigrant și locuiește in Germania, dar nu detine documente decât un document german. Poate cu un document provizoriu ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)