avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Carp

Activitate Maria Carp

In anul 2020 am obtinut din vanzarea unor fonduri deschise de investitii un profit pt care am platit impozit 4442 lei prin declaratia 212 (fara sa mi se retina cass) ; anul acesta pe 22.04 primesc intiintare ca am de platit cass pt ca am depasit 12 salarii minime brute pe economie ; care este suma pe care o datorez ca cass ?

- Editat de admin: Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule. Mulțumesc -
Ai voie sa ceri copie a procesului vebal al Comisiei de disciplina si Raportul de cercetare disciplinara ?
ART 212 .(6) Sub sancţiunea nulităţii absolute, decizia de sancţionare disciplinară cuprinde în mod obligatoriu:

a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;

b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă care au fost încălcate de către salariat;

c) motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de către salariat în timpul cercetării disciplinare;

d) temeiul de drept în baza căruia sancţiunea se aplică;

e) termenul în care sancţiunea poate fi contestată;

f) instanţa competentă la care sancţiunea poate fi contestată.

(7) Dreptul persoanei sancţionate de a se adresa instanţelor judecătoreşti este garantat.

Stiam aceste lucruri numai ca decizia de sactionare nu cuprinde precizarile de la c-e !
INTREBARE - STIU CA TE ADRESEZI TRIBUNALULUI , IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV ,DAR IN CAT TIMP ????

Temeiul legal in baza caruia s-a desfacut contractul de munca art. 61 din Codul muncii ( fara a preciza litera )doar ca termenul de adresare la instanta competenta este de 15 zile asa este precizat in decizie ; aceasta decizie este lovita de nulitate dar nu stiu termenul in care ma pot adresa instantei.
Decizia are la baza -raportul comisiei de cercetare disciplinara , raportul DGASPC si hotararea CA
TERMENUL DE 15 ZILE PENTRU A TE ADRESA INSTANTEI ESTE PE ZILE PLINE ? Daca decizia de desfacere a contactului de munca a fost primita pe 12.05 , cand expira termenul de a te adresa instantei?
Cercetarea disciplinara se face pe o perioada de 30 de zile , in tot acest timp esti suspendat : Directorul nu ridica perioada de suspendare dupa cele 30 de zile . Este ilegal ?
DACA DIRECTORUL A PRELUNGIT PERIOADA DE SUSPENDARE (in loc de 30 de zile suspendarea s-a facut pe o perioada de 60 de zile) TE POTI ADRESA ITM -ULUI ? CE INVOCI IN SESIZARE ?
PERSOANEI CERCETATE I SE ADUCE LA CUNOSTINTA RAPORTUL DE CERCETARE DISCIPLINARA SAU TREBUIE SA_L CEARA PE LEGEA 544 /2001?
Aceste zile sunt calendaristice sau lucratoare ? Persoana este sanctionata dupa Legea invatamantului si nu dupa Codul muncii ; doar personalul didactic auxiliar este cercetat si sanctionat dupa Codul muncii!
In anul 2020 am obtinut venit din dobanzi (am cumparat unitati de fond monetare de la o banca incepand cu anul 2007 , iar pe parcursul celor 13 ani am cumparat aceste unitati in fiecare an) cel putin egale cu 12 salarii minime brute pe tara , pentru ca am vandut aceste unitati de fond monetare ; in luna martie 2020 valoarea acestor unitati a scazut si am inregistrat o pierdere de 1000 de lei. Eu am vandut in aprilie 2020, iar in anul 2022 am depus la ANAF declaratia unica 212 - am platit impozit pe venit , nu mi s-a oprit CAS si CASS (este trecut 0 in declaratie de catre ANAF). Anul acesta am primit notificare de la ANAF sa platesc CASS pe anul 2020.
Intrebare - In anul 2020 ( in timpul pandemiei) se mai platea CASS pe venitul din dobanzi? Exista OUG care a reglementat acest lucru ?