In anul 2020 am obtinut din vanzarea unor fonduri deschise de investitii un profit pt care am platit impozit 4442 lei prin declaratia 212 (fara sa mi se retina cass) ; anul acesta pe 22.04 primesc intiintare ca am de platit cass pt ca am depasit 12 salarii minime brute pe economie ; care este suma pe care o datorez ca cass ?
- Editat de admin: Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule. Mulțumesc -
ART 212 .(6) Sub sancţiunea nulităţii absolute, decizia de sancţionare disciplinară cuprinde în mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă care au fost încălcate de către salariat;
c) motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de către salariat în timpul cercetării disciplinare;
d) temeiul de drept în baza căruia sancţiunea se aplică;
e) termenul în care sancţiunea poate fi contestată;
f) instanţa competentă la care sancţiunea poate fi contestată.
(7) Dreptul persoanei sancţionate de a se adresa instanţelor judecătoreşti este garantat.
Stiam aceste lucruri numai ca decizia de sactionare nu cuprinde precizarile de la c-e !
INTREBARE - STIU CA TE ADRESEZI TRIBUNALULUI , IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV ,DAR IN CAT TIMP ????
Temeiul legal in baza caruia s-a desfacut contractul de munca art. 61 din Codul muncii ( fara a preciza litera )doar ca termenul de adresare la instanta competenta este de 15 zile asa este precizat in decizie ; aceasta decizie este lovita de nulitate dar nu stiu termenul in care ma pot adresa instantei.
Decizia are la baza -raportul comisiei de cercetare disciplinara , raportul DGASPC si hotararea CA
TERMENUL DE 15 ZILE PENTRU A TE ADRESA INSTANTEI ESTE PE ZILE PLINE ? Daca decizia de desfacere a contactului de munca a fost primita pe 12.05 , cand expira termenul de a te adresa instantei?
Cercetarea disciplinara se face pe o perioada de 30 de zile , in tot acest timp esti suspendat : Directorul nu ridica perioada de suspendare dupa cele 30 de zile . Este ilegal ?
DACA DIRECTORUL A PRELUNGIT PERIOADA DE SUSPENDARE (in loc de 30 de zile suspendarea s-a facut pe o perioada de 60 de zile) TE POTI ADRESA ITM -ULUI ? CE INVOCI IN SESIZARE ?
Aceste zile sunt calendaristice sau lucratoare ? Persoana este sanctionata dupa Legea invatamantului si nu dupa Codul muncii ; doar personalul didactic auxiliar este cercetat si sanctionat dupa Codul muncii!
In anul 2020 am obtinut venit din dobanzi (am cumparat unitati de fond monetare de la o banca incepand cu anul 2007 , iar pe parcursul celor 13 ani am cumparat aceste unitati in fiecare an) cel putin egale cu 12 salarii minime brute pe tara , pentru ca am vandut aceste unitati de fond monetare ; in luna martie 2020 valoarea acestor unitati a scazut si am inregistrat o pierdere de 1000 de lei. Eu am vandut in aprilie 2020, iar in anul 2022 am depus la ANAF declaratia unica 212 - am platit impozit pe venit , nu mi s-a oprit CAS si CASS (este trecut 0 in declaratie de catre ANAF). Anul acesta am primit notificare de la ANAF sa platesc CASS pe anul 2020.
Intrebare - In anul 2020 ( in timpul pandemiei) se mai platea CASS pe venitul din dobanzi? Exista OUG care a reglementat acest lucru ?