avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Carp

Activitate Maria Carp

In anul 2020 am obtinut venit din dobanzi (am cumparat unitati de fond monetare de la o banca incepand cu anul 2007 , iar pe parcursul celor 13 ani am cumparat aceste unitati in fiecare an) cel putin egale cu 12 salarii minime brute pe tara , pentru ca am vandut aceste unitati de fond monetare ; in luna martie 2020 valoarea acestor unitati a scazut si am inregistrat o pierdere de 1000 de lei. Eu am vandut in aprilie 2020, iar in anul 2022 am depus la ANAF declaratia unica 212 - am platit impozit pe venit , nu mi s-a oprit CAS si CASS (este trecut 0 in declaratie de catre ANAF). Anul acesta am primit notificare de la ANAF sa platesc CASS pe anul 2020.
Intrebare - In anul 2020 ( in timpul pandemiei) se mai platea CASS pe venitul din dobanzi? Exista OUG care a reglementat acest lucru ?
In anul 2012 directorul unei instututii de invatamant elibereaza o adeverinta unui cadru didactic prin care se confirma ca acesta intra in restrangere de activitate si trece in etapa de pretransfer pe o alta specializare in cadrul aceleasi institutii de invatamant .
Restrangerea de activitatea nu era reala ; ce se mai poate face in acest caz ? Stiu ca fapta directorului s- a prescris , dar profesorul care a trecut pe o alta specializare cu aceasta adeverinta i se poate ridica acest drept (la sesizarea organelor de cercetare penala ) de catre o instanta judecatoreasca ?
Conf. art 212 alin . (2) din Legea invatamantului preuniversitar ,, Cercetarea faptei si comunicarea deciziei se fac in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii raportului de cercercetare disciplinara la registratura generala a unitatii de invatamant preuniversitar , fiindu-i adusa la cunostinta persoanei de catre conducatorul institutiei dupa aprobarea in consiliul de administratie al acestaeia, dar numai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei. Sesizarea unei fapte o poate face oricine iar cercetarea faptei se constituie o comisie de cercetare disciplinara .
INTREBARE - CERCETAREA FAPTEI SE FACE IN CEL MULT 30 DE ZILE DE LA DATA SAVARSIRII ACESTEIA ?
Am un dosar pe rol la Curtea de Apel Ploiești - contencios administrativ- mi- a fost anulat apelul pt neicadrare in motive de legaliate- art 488, nu am primit până acum hotărârea judecătorească; care sunt pașii de urmat in această situație?
In cat timp pot actiona in instanta o persoana care m-a defaimat si calomniat pe grupul unei institutii de invatamant ?
Directorul unei institutii de invatamant este considerat functionar public ?
Consilierul local poate fi si administratorul unei unitati de invatamant de stat ?