In anul 2020 am obtinut venit din dobanzi (am cumparat unitati de fond monetare de la o banca incepand cu anul 2007 , iar pe parcursul celor 13 ani am cumparat aceste unitati in fiecare an) cel putin egale cu 12 salarii minime brute pe tara , pentru ca am vandut aceste unitati de fond monetare ; in luna martie 2020 valoarea acestor unitati a scazut si am inregistrat o pierdere de 1000 de lei. Eu am vandut in aprilie 2020, iar in anul 2022 am depus la ANAF declaratia unica 212 - am platit impozit pe venit , nu mi s-a oprit CAS si CASS (este trecut 0 in declaratie de catre ANAF). Anul acesta am primit notificare de la ANAF sa platesc CASS pe anul 2020.
Intrebare - In anul 2020 ( in timpul pandemiei) se mai platea CASS pe venitul din dobanzi? Exista OUG care a reglementat acest lucru ?
In anul 2012 directorul unei instututii de invatamant elibereaza o adeverinta unui cadru didactic prin care se confirma ca acesta intra in restrangere de activitate si trece in etapa de pretransfer pe o alta specializare in cadrul aceleasi institutii de invatamant .
Restrangerea de activitatea nu era reala ; ce se mai poate face in acest caz ? Stiu ca fapta directorului s- a prescris , dar profesorul care a trecut pe o alta specializare cu aceasta adeverinta i se poate ridica acest drept (la sesizarea organelor de cercetare penala ) de catre o instanta judecatoreasca ?
Conf. art 212 alin . (2) din Legea invatamantului preuniversitar ,, Cercetarea faptei si comunicarea deciziei se fac in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii raportului de cercercetare disciplinara la registratura generala a unitatii de invatamant preuniversitar , fiindu-i adusa la cunostinta persoanei de catre conducatorul institutiei dupa aprobarea in consiliul de administratie al acestaeia, dar numai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei. Sesizarea unei fapte o poate face oricine iar cercetarea faptei se constituie o comisie de cercetare disciplinara .
INTREBARE - CERCETAREA FAPTEI SE FACE IN CEL MULT 30 DE ZILE DE LA DATA SAVARSIRII ACESTEIA ?
Am un dosar pe rol la Curtea de Apel Ploiești - contencios administrativ- mi- a fost anulat apelul pt neicadrare in motive de legaliate- art 488, nu am primit până acum hotărârea judecătorească; care sunt pașii de urmat in această situație?