avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletabr22

Activitate nicoletabr22

Buna ziua! Intr-un contract de munca nou incheiat este obligatorie includerea perioadei de proba? Din cate am citit angajatorii nu sunt obligati sa includa perioada de proba in contractele de munca.
In urma cu doua luni am aflat ca postul meu in cadrul firmei, precum si al unor colegi se va restructura. Angajatorul a venit cu 2 oferte de încetare a contractului de munca: acordul părților cu 4 salarii compensatorii sau șomaj cu 2 salarii compensatorii. Oferta a fost valabilă ffff scurt timp, practic a trebuit sa dau un răspuns in 2 ore. Am ales încetarea cu acordul părților începând cu 3 luni de la Înștiințare. Între timp schimbările prin care trece firma nu au avut rezultatul scontat si acum au nevoie de personal. Au venit cu propunerea anulării deciziei de încetare si continuarea pentru încă 4 luni si încă 2 salarii. Se poate anula decizia de încetare?? Sau sa negociez un nou contract de munca pe perioada determinata??
Răspuns la discuția Sărbători legale
Daca nu exista posibilitatea acordarii a doua libere consecutive cum se procedeaza??? Salariatul e platit diferit sau nu??
Răspuns la discuția Sărbători legale
In cazul in care nu sunt consecutive se poate da si un al treilea liber??
Răspuns la discuția Sărbători legale
Cele 48 de ore de repaus saptamanal nu trebuiesc sa fie consecutive??
Răspuns la discuția Sărbători legale
Eu vroiam sa știu dacă ziua de sărbătoare legala se poate Adaugă sau include in cele 2 libere săptămânale.
Buna ziua, Lucrez intr-un supermarket de luni pana duminica 8 ore cu 2 zile libere pe săptămâna. In cazul in care Crăciunul e intr-o zi de duminica e legal sa se considere zi liberă si sa am in acea săptămâna doar 2 zile libere inclusiv Ziua de Crăciun?
Buna ziua,
Lucrez ca si casiera intr-un market si am fost victima unei inselaciuni in urma careia am iesit lipsa in gestiune.
Am anuntat sefa de magazin si s-a hotarat ca eu sa semnez un angajament de plata pe care inca nu l-am semnat.
Intre timp eu am facut plangere la politie pentru inselaciune.
Nu am citit inca angajamentul de plata al angajatorului, insa am gasit cateva modele pe net din care am dedus ca daca semnez imi asum vina pentru lipsa din gestiune.
Daca semnez amgajamentul nu intru in contradictie cu faptul ca eu am depus plangere la politie pentru inselaciune deoarece eu nu ma consider vinovata?
Cum sa procedez in continuare?
Semnez sau nu??

Buna ziua,
Am nascut o fetita pe 14.10.2013 si am intrerupt activitatea la locul de munca si am intrat in condediu incepand cu 25.11.2013
Cum se calculeaza perioada de concediu crestere copil (am optat pentru concediu de 2 ani)?
Răspuns la discuția Demisie ca la carte
eu nu vreau sa ajung in instanta.
Vreau ca in atunci cand voi incheia contracul cu angajatorul sa mi se acorde toate drepturile salariale conform contractului de munca.
In cazul in care nu mi se vor acorda vreau sa stiu ce posibilitati am in rezolvarea amiabila a problemei.