avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate florin9911

Activitate florin9911

Răspuns la discuția Turnare beton domeniu public
Si dacă este domeniu public, cum îl pot obliga pe vecin sa aducă la starea inițială terenul?primăria trebuie să-l dea in judecata?

SANTIER a scris:

Pe domeniul public nu se pot executa lucrari de construire, amenajare etc. decat cu Autorizatie de Construire (si de catre autoritatea careia ii apartine zona)
Vecinul a incercat sa faca o mica amenajare (cel mai probabil) spre a spori confortul lui local. Atat!

Buna ziua,
Detin un teren intravilan cu o deschidere spre un drum national. Intre gard si sosea exista o portiune de teren de aproximativ 2 metri. M-am trezit ca un vecin de pe lateral si-a turnat beton in fata terenului meu pe o portiune mai lunga pentru a-si face o intrare in curtea sa. Pe terenul respectiv inca nu am cadastrul facut (desi am inceput demersurile, dureaza).
Intrebarea este urmatoarea : in eventualitatea in care terenul liber de 2m (chiar si partial) este considerat domeniu public, cum pot actiona mai departe pentru a obliga vecinul sa readuca terenul la starea initiala? Daca conform cadastrului va fi declarat privat, stiu ca il pot actiona in instanta, insa daca este public, cum se poate proceda? Mentionez ca terenul nu ii apartine, el avand cadastru si mentionandu-mi foarte clar ca el poate construi in domeniul public. Nu am gasit nicio referire in lege la faptul ca poti turna beton pe domeniul public, mai putin in fata unui alt vecin
Multumesc