avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate Pinti100

Activitate Pinti100

Bună ziua,

Întrebarea mea este că există vreo lege, care limitează în timp emiterea facturilor ulterioare din partea operatorului, care după încheierea contractului cu un utilizator, poate să emită oricând o factură pentru o lucrare efectuată în trecut?

Problema concretă este că am încheiat un contract cu firma Electrică. În acest contract este inclus următoarele puncte:

12. Modificarea valorii lucrarilor din contract
12.1. Valoarea lucrărilor din contract se actualizează, dacă este cazul, după elaborarea
documentaţiei tehnico-economice sau în funcţie de valoarea contractului de execuţie, cu respectarea
prevederilor legale.
12.2. Valoarea lucrărilor din contract se actualizează, dacă este cazul pentru componentele care
constituie valoarea de la pct.4.1 şi/sau 4.3.
12.3. Valoarea modificată a lucrărilor din contract se reglementează între părţi prin acte adiţionale,
în care se stabilesc termenele şi modalităţile de plată a diferenţelor de către utilizator sau de
restituire a acestora de către operator.

Din punct de vedere legislativ, se poate obliga un client, să fie acord cu orice factură emisă în viitor, despre o lucrare avută în trecut? Nu există vreo lege, care oricum limitează operatorul să nu poată să formulează deasemenea condiții , sau măcar să scrie atât că " operatorul poate să factureze costurile apărute ulterioare până un an, de la data finalizării lucrărilor,..

Am primit certificatul de racordare în anul trecut, 2023, lucrările au fost deja finalizate în anul trecut, și acum electrica vrea să-mi factureze blocul de măsură... Conform contractului încheiat are dreptul, dar din punct de vedere legislativ, se poate obliga clientul să fie dator cu orice, pe un termen nedeterminat?

Vă rog să mă ajutați cu numărul legii care poată să mă ajută în această situație.

Mulțumesc frumos.
Bună ziua!
Referitor la taxa de pod, la Fetești-Cernavoda, a fost publicat prin monitorul oficial de către CNAIR că taxa va fi suspendată în perioada de 1 iunie și 30 august/ până la sfârșitul activităților de reparare. În data de 16 iulie am trecut prin pod, fără a plati taxa, crezând că nu îmi trebuie să plătesc. ( nu a fost nici un banner sau ceva informație afișată în legătură că a revenit taxa )... Când am trecut la ghișeul Domnul la ghișeu a semnat să nu opresc cu mașina ci să continuăm drumul. Acum când am revenit de la mare, am oprit să întreb concret dacă trebuie să plătesc, și o doamnă mi-a zis că da, taxa a revenit, și să aștept o amendă pentru prima trecere, care nu a fost plătită. Acum mă simt înșelat... Pot să fac ceva ca să nu plătesc degeaba 500 de lei pentru hoții acestei țară?