avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate gionescu

Activitate gionescu

Răspuns la discuția PFA si SRL
Multumesc mult pentru raspuns.
Răspuns la discuția PFA si SRL
sabinisa a scris:

Nici legea dar nici bunul simt nu va da voie sa faceti concurenta neloiala.O faceti, raspundeti.
Dar s-ar putea ca asociatii dvs sa fie de acord cu pf-ul pe care doriti sa-l infiintati ...dar tr sa va ganditi si in viitor.Daca merge..., sigur nu vor mai fi de acord.Mai bine sa respectati legislatia in vigoare.Succes!


Situatia este putin mai complicata si as fi recunoscator daca m-ati mai putea ajuta cu cateva detalii. Ca sa lamurim din start moralitatea si legalitatea initiativei mele de a-mi face PFA, domeniul de activitate este diferit, iar asociatii mei sunt la curent cu demersurile mele.
O problema care a aparut de curand este urmatoarea: Eu sunt si angajat in SRL-ul in care sunt asociat. Daca imi dau demisia si creez PFA, voi putea incheia contracte cu SRL-ul? Ma gandesc la faptul ca s-ar putea sa fie o problema din cauza ca eu sunt asociat in SRL si practic ar insemna sa imi facturez propria firma eu fiind si PFA.

Multumesc.
Răspuns la discuția PFA si SRL
Ok, am inteles.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția PFA si SRL
A ma "faulta" poate insemna ceva mai mult decat excluderea din societate (asa cum mentiona dl. Liviu S.Bordaş mai sus) ?:O
Discuție PFA si SRL
Sunt asociat intr-un SRL (detin 30% din partile sociale si nu sunt administrator). Ma intereseaza daca pot infiinta un PFA sau sunt limitat in vreun fel de faptul ca detin cei 30% in societatea comerciala.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Cesiune parti sociale
Multumesc pentru raspunsuri. Urmeaza sa vad ce atitudine vor aborda ceilalti asociati. Voiam doar sa stiu la ce ma pot astepta.
Salut,

Sunt asociat intr-un SRL si detin 30% din partile sociale existand inca 2 alti asociati cu cate 30% respectiv 40% din partile sociale.

Nu sunt administrator in aceasta firma, mandatul meu a incetat de mai bine de o luna si din acel moment ceilalti doi asociati sunt administratori.

Ma intereseaza cea mai buna solutie pentru a renunta la cele 30% parti sociale pe care le detin astfel incat sa nu apara complicatii cu ceilalti 2 actionari. Exista vreo posibilitate prin care sa fac acest lucru unilateral astfel incat partile sociale sa fie impartite automat intre ceilalti doi asociati sau trebuie intrunita AGA?

Societatea nu are datorii, nu se afla in niciun litigiu ci doar relatiile mele cu ceilalti asociati nu mai sunt bune si mi-e teama sa nu existe motive pentru care ei ar tergiversa aceasta cesiune de parti sociale doar pentru a-mi face rau.

Va multumesc anticipat.