avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate Aurapart2023

Activitate Aurapart2023

Buna ziua! Am avut un contract de chirie cu un cetățean străin pe o perioadă de 1 an. In baza acestui contract , cetateanu străin a obținut Certificatil de rezidenta de la IGI (pe Certificat apare adresa din contractul de chirie). Certificatul de rezidenta este eliberat pe o perioadă de 5 ani, iar între timp contractul de chirie a încetat. Îmi puteți spune cum as putea solicita fostului chiriaș schimbarea adresei din certificat (am avut discuții cu el dar până acum nu a făcut nimic). Trebuie sa comunic eu la IGI că acel contract a încetat? Va mulțumesc anticipat.
Buna ziua! Am o societate care are asociat unic. Asociatul unic a decedat saptamana trecuta. Mai dureaza pana vom obtine certificatul de mostenitor si vom inregistra succesiunea la ORC (actul constitutiv prevede ca societatea isi continua activitatea cu mostenitorii asociatului decedat). In acest caz, hotararea de bilant cine o semneaza? Va multumesc
Buna ziua,

La un SRL cu asociat unic, s-a decis repartizarea de dividende in valoare de X lei. Asociatul unic (persoana fizica straina) doreste sa cesioneze valoarea pe care o are de incasat din dividende aferent profitului din 2023 unei alte persoane fizice straine, fara a afecta partile sociale in continuare. De asemenea, asociatul doreste sa cesioneze si creditarile facute catre societate. Ma puteti ajuta va rog cu temeiul juridic pentru cesiunea dividendelor si a creditarilor? Va multumesc!
Buna seara, mulțumesc de răspuns.
Tocmai asta este problema , că în actele de radiere de la ORC nu se menționează nimic de părți sociale. Societatea nu a avut niciun bun și a fost radiata chiar daca deținea părți sociale la o altă societate fără să se menționeze nimic despre asta :(

george-neagu a scris:

În actele de radiere trebuia sa fie detaliata și soarta procentelor deținute de fosta firma la acest srl de care vorbiți.

Buna ziua. Am un SRL care are ca asociați o persoana fizica (90%) și o persoana juridică (un SRL ce a fost radiat de la ORC). Care este procedura prin care as putea scoate din societate asociatul p.j. radiat? (Trebuie sa convoc asociații persoanei juridice radiate?). Mulțumesc anticipat
Răspuns la discuția Vanzare teren extravilan arabil
multumesc
Răspuns la discuția Vanzare teren extravilan arabil
Buna ziua,
Imi puteti spune va rog daca ati gasit o solutie sa obtineti avizul MApN? Am vazut pe net ca emiterea avizelor MApN pentru terenurile pentru care nu a fost depusa nicio oferta de cumparare este momentan blocata, intrucat MApN solicita Aviz final de vanzare emis de primarie sau directia agricola, dar lg 17 nu prevede emiterea avizului in cazul acesta (cand niciun preemptor sau potential cumparator a depus oferta de acceptare). Multumesc