avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate meagain777

Activitate meagain777

Mulțumesc mult pentru sfaturi
Bună dimineața,am discutat cu Patronul societății comerciale la care lucrez , după sfaturile care mi le-ați dat ,ei mi-au spus că vor scrie in PV de cercetare, că eu sunt de vină pentru că nu am anunțat ITM - ul ,ei nu vor lua asupra lor vină ,chiar dacă eu am anunțat Superiorul direct și eu aveam amețeli după accident, îmi spun ei , că nu au în acest caz nici o responsabilitate,și că de fapt mesajul de pe WhatsApp trimis Superiorul direct nu este valabil , pentru că eu am avut accidentul in jur de ora 16.00 și am anunțat Superiorul in aceași zi (,foarte târziu spun ei)
la ora 23.45 după ce mi sa pus piciorul in ghips ,de i ei mă descurajează sa fac orice reclamație,mai mult de atât mi-au spus că nu îmi vor plăti nimic ,și se gândesc să îmi schimbe Contractul pe perioadă determinată care este prelungit doar până în 11 ianuarie2024 ,,Oare este legal să facă tot ceea ce îmi spun ei??
Bună dimineața, dacă Expiră CM,pentru că a fost pe perioada determinata,pot intra in Șomaj?câți bani oferă statul român,cum se face calculul?am peste 30 de anii vechime in muncă? fără nici o întrerupere in ultimii 5 ani.

Daca nu se va scrie in PV de cercetare AM ,cum pot sa actionez mai departe,pot depune plangere undeva sau exista o entitate peste ITM-uril judetene,ca sa pot depune plangere acolo
Buna dimineata ,"Pentru decontare cheltuieli depuneti documente pe care le nominalizati cu serie si nr. in adresa de inaintare catre angajator."intrebarea este ei sunt obligati sa imi deconteze acum ,sau doar dupa ce se face investigatie de catre ITM??

dupa cum am spus mai sus ,am anuntat seful direct in aceasi seara ca mi sa pus piciorul in ghips ,iar a doua zi de dimineata pe whatsup i-am scirs Mi sa umflat tare genunchiul după ce am ajuns acasă și m-am dus la La muncă , înainte de 4 , mi-a fugit scara ,Ion lucra împreună cu mine era sus pe scara cealaltă,și când am căzut mi-a prins scara piciorul,....raspunsul lui a fost scurt aoleu, asta s a întâmplat la munca, sau cum ai pățit? eu nu am stiut de fapt ca seful direct ,care este Inginer ,nu a anuntat patronul sau directorul societati,despre accidentul meu ,

dupa cate am auzit inginer sef ,sa dus la locul accidentului saptamana trecuta pe 13 sau 14 noiembrie , si ia intrebat pe colegii mei cum sa intamplat ,de ce mi-a fugit scara de sub mine si atat.....nu era obligatia lui ca sa anunte pe cale ierarhica plus persoana responsabila de Protectia muncii ?

sincer pana acum cheltuieli de peste 4000 de lei ,si nu stau lucrurile bine ,daca ITM -ul nu ia nici o atitudine pot da societatea in judecata ,pentru daune morale si daune fizice .

patronul societatii noastre ,este unul din asa zis oamenii ,care au relatiii bune peste tot ,este posibil ca ITM ,sau ei sa nu faca un raport corect
Bună ziua,As mai avea o întrebare ar trebui,că Societatea să deconteze toate cursele efectuate la Spital sau policlinica ,lunar ? Pe baza bonurilor primite de la Taxi sau Ridesharing?plus alte cheltuieli pe care le-am am personal injecti,orteza ,etc?
Am avut CM ,cu perioada determinata pe 6 luni ,care a expirat pe data de 11.11.2023
Accidentul sa întâmplat,pe șantierul unde eram delegat ,acest lucru apare în condica grupului ptr care lucrează Societatea noastră.

Deci după cum înțeleg ,eu nu sunt pasibil de sancțiune... amendă?

Buna ziua ,
Accident de munca ,in data de 2 octombrie 2023,am ruputura de ligament colateral si entorsa la genuchi ,in aceasi seara ,am anuntat seful direct in aceasi seara ca mi sa pus piciorul in ghips ,iar a doua zi de dimineata am scris un mesaj detaliat cu cele intamplate pe whatsup ,de curand am aflat ca de fapt seful direct nu a anuntat patronul sau directorul societati,stau in CM DIN DATA DE 2 octombrie lucrurile ,sau inrautatit genunchiul imi este blocat si nu il mai pot misca ,am discutat cu patronul societatii si mi-a spus ca acum este prea tarziu sa anuntam ITM-ul pentru ca a trecut prea mult timp si o sa primeasca Societatea respectiva amenda si o sa primesc si eu ,sunt foarte suparat pentru ca primesc doar 75% din Salariu ,deasemenea Contractul meu de munca a fost prelungit pe o durata determinata pana in data de 11 ianuarie 2024 ,fiind probabil ,ca eu sa intru in recuperare doar in luna Martie dupa previziunile doctorului specialist .
Intrebarile mele sunt
Este prea tarziu sa anunt ITM -ul?
Nu ar fi trebuit ca Societatea sa ia initiativa din momentul in care eu am anuntat seful direct prin mesaj pe whatsup ?
Mai pot beneficia de concediu medical platit 100% ,daca am deja 59 de zile cu 75% ?
Mi se pare anormal ca pe data de de 11 ianuarie 2024 sa imi expire Contractul de munca ,si eu sa fiu inca inapt din punct de vedere medical
Cum ma sfatuiti sa actionez,Multumesc