avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate Iconarul

Activitate Iconarul

Bună dimineața.
Sunt în litigiu cu o persoană,penal și civil. Am certitudinea,din spusele acesteia și a unor martori,că aceasta nu este în deplina facultăților mintale. Cum pot solicita expertiza psihiatrica a acesteia,pentru că acest element să lămurească litigiul ? Vă mulțumesc.
Dacă sunt reclamat întrun dosar penal și au fost audiați 2 martori. Eu nu am fost chemat la audieri.Întrebare:Am dreptul să solicit ,să văd conținutul dosarului ?


Cornel Vasile a scris:

Da, un magistrat poate fi acționat în judecată într-un proces.


Mulțumesc.
Bună dimineața. Am o întrebare,și care demonstrează capacitatea profesională a celui care răspunde(eu sunt profan în domeniu).Întrebare:
Un magistrat (fost cumnat)poate fi acționat în judecată în proces civil ? Mulțumesc !
Bună ziua.Vreau să înprumut o sumă de bani unei persoane. Acesta gajează cu o locuință și un autoturism. Se poate face un act la notar ? Dacă nu restituie suma la termen devin proprietarul bunurilor ?Mulțumesc.
.Bună seara. Cumnatul meu are o datorie bănească la o persoană. Acea persoană a ,,povestit"la alte persoane cunoscute că acesta este dator la el. Aceasta fapt la deranjat . Normal. Această faptă se încadrează în articolul de lege în privința defăimării unei persoane ? Puteți stipula un art.de lege ? Constituie obiectul unei acțiuni civile-de judecată ? Vă mulțumesc .
Vă mulțumesc pentru răspuns...dar,dacă binevoiți să-mi,mai răspundeți la o întrebare. Proprietarul-fratele-poate să-i interzică să mai aducă în acel spațiu materiale sau sa aibă acces în lipsa lui ?Sau pur și simplu să-l notifice ...să-i acorde un termen pentru aș-i lua materialele ,interzicândui accesul decât în prezența lui și în vederea eliberârii spațiului . În caz contrar considerânduse viol de domiciliu. Acesta locuind efectiv la acea locație...vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Cadrul legal este stabilit între proprietarul de drept al imobilului și deținătorul materialului lemnos. Procedura este ori amiabil, ori printr-o acțiune în instanta de evacuare.

Bună ziua. Fratele locuiește într-o clădire-imobil de 20 ani. Are domiciliul acolo și rol(plătește impozit)dar nu a perfectat actele de proprietate. Totodată are și sediul firmei acolo . Întrebare: În urmă cu 3 ani a acceptat că o cunoștiință să depoziteze într-o anexă ,în perimetrul locației lui,unele materiale lemnoase pentru mobilier(persoana are firmă de execuție mobilier).Acest fapt a fost stabilit verbal,fără un act-contract și rără a percepe o chirie. În urma unor neînțelegeri acesta dorește să-i elibereze spațiul. Care este forma și cadrul legal ??? Vă rog...să-mi dați un 4ăspuns.
Un judecător poate transmite voucherul de vacanță unei persoane care nu este membru de familie ?Este legal sau ilegal ?
Dacă copiez un mesaj de pe mes.FB(adresat mie) de la o persoană în privința altei persoane cu care sunt în litigiu ,și -l prezint ca probă în instanță,..este legal ? Trebuie să cer acceptul acelei persoane care mi-a trimis mesajul ?