avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Activitate Nana59

Activitate Nana59

Locuiesc într-un bloc cu 2 scări, cu acoperiș de țiglă comun și poduri separate pentru fiecare scară.
- Pentru reparațiile din pod, ce se află sub țiglă, înțeleg că participă fiecare scară în parte, dar
- pentru acoperișul din țiglă trebuie făcute reparații/modificări per ansamblu, tot blocul cu cele 2 scări, sau toate blocurile din condominiu? Pe stradă există 3 blocuri construite la fel.
- Șeful scării noastre a făcut un tabel prin care a solicitat proprietarilor din scară să adunăm suma de 100 lei/ apartament. Suma s-a cumulat apoi cu suma pentru reparații pe care o plăteam deja, cf. legii 169/2018, cumul aplicat fără să fim întrebați.
La sesizarea unui vecin, făcută la primărie, s-a revenit asupra sumei și s-a recalculat suma/ apartament în funcție de CPI, dar fără a ni se mai cere acordul sau să semnăm altă hîrtie. Șeful de scară ne-a pus în cutia poștală, unor proprietari, nu tuturor, tabelul refăcut, justificînd că noul tabel este făcut pe baza semnăturilor din vechiul tabel.
L-am întrebat dacă are o constatare a stricăciunilor, un deviz estimativ, oferte de preț... și a răspuns că ar avea un deviz, obținut pentru primul tabel, însă suma devizului este cu mult mai mică decît suma ce este preconizată a se aduna.
Nu este dat nici un termen pentru adunarea sumei și cotele indivize par haotice. Unele sînt rotuljite, altele apar cu zecimală. În plus, unele apartamente mai mici apar cu o cotă mai mare decît altele mai mari... etc.
Colac peste pupăză, pentru acest fond de reparații nu se dă chitanță separată decît acelora care au început să pună întrebări (nici pentru fondul de rulment nu se dă chitanță separată...) și se percep penalizări de 0,2% pe zi. Dacă am întrebat de ce mi se percep penalizări pentru o sumă cu care nu am fost de acord și pe care nu mi-o permit din cauza situației
familiale, mi s-a răspuns: „Dar ce?, v-am încasat penalizările? Nu vi le-am încasat...” O fi încercare de intimidare???
Adunarea generală nu a fost convocată pentru acest fond de reparații (reparații sau schimb acoperiș... nu știe nimeni sigur) care s-a stabilit doar pentru scara noastră și la avizier nu s-a afișat nici un fel de informare.
Ce ar trebui să facem în acest caz?