avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate remus39

Activitate remus39

trebuia sa mai depuna niste acte traduse care trebuiau luate de la politie( este vorba de o cerere de returnare a banilor luati pe poluare_actualizarea cu dobanzile aferente).Abea azi am aflat ca trebuiau depuse actele acelea ce trebuiau luate de la politie .( Imi puteti spune cam cat trebuie sa astept dupa acele acte daca stiti cumva in cazul in care fac cerea de eliberare a unor copii azi ? )
In momentul de fata lucrez ( impreuna cu alt coleg)in belgia si sunt asociat la o firma ce are activitate in domeniul telecomunicatiilor.Asociera este in procente 80% belgianul iar eu si colegul cate 10% .Primesc salariul intr-un cont facut la o banca in belgia ,iar eu nu sunt inregistrat pe teritoriul belgian nici unde.Cum este considerat acel salariu?Trebuie sa platesc impozit pe el ,acolo,nu sunt angajat ci partener la firma..:(
multumesc frumos pentru raspuns ,insa o chestie nu o inteleg de ce nu mi-a spus avocatul de acel inscris ce trebuie pus la dosar?!
Solutie: Suspendă judecarea cauzei în temeiul disp. art. 155 ind.1 C.p.c. Imi poate explica cineva ce prevede chestia asta?
Am dat AFP si AFM in judecata pentru recuperarea taxei de poluare ... .iar reprezentantul meu ....cred ca ii mai trebuia ceva sa depuna...X-(#-o
multumesc frumos tuturor celor care au raspuns strigatuui meu de ajutor...am sa incerc sa intru in tara poate nu observa dak observa
sunt in afara tarii cu o masina a carei ITP a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului,sau poate creea probleme avand in vedere ca regulamentul de circulatie se refera numai la agentul de circulatie ca avand dreptul de a ridica certificatul si sanctiona conducatorul autovehiculului:sorry:
Răspuns la discuția concediu fara plata
Ti-am raspuns inainte de a posta acest ultim comentariu,oricum iti multumesc pantru tot-acela era raspunsul 153 cu 54 si gata terminam toata tarasesnia aici in 3 posturi;CFP nu sa aprobat din prima zi nu am primit nimic oficial pe numele meu decat o specificatie de a fi pontat ca nemotivat pana apar si ma interesez de soarta cererii.Acum am dat telefon si am fost invitat sa imi dau demisia ...

multumesc inca odata tuturor ce au raspuns aici
Răspuns la discuția concediu fara plata
aha deci ART153 se paote lega de 54 unde scrie ca poate fi considerata cum vrea angajatorul( si atunci somaj cand mai luam , de ce mai platim --eu inteleg ca statul are nevoie de bani dar nici asa la nesimtire ?!
Deci le doresc celor de l-au votat acest cod de lege sa aibe parte de el cat mai des .
iar acest art54 nu este ok ar trebui scoasa adnotarea cu CFP -nu face parte din context(poi CFP de 10 zile sau 30 nu este ca acela de 1 an).
In fine deci pe art 54 din codul munci se bazeaza cand spun ca nu se aproba desi am dreptul -oaa ce l-asi trage de urechi pe ala de a bagat adnotarea aia la art 54 e tare ,nu trebuie sa mai lamuresc pe nimeni dar chiar l-as bate de l-as rupe .

MULTUMESC FRUMOS PENTRU TIMP ASTA ERA RASPUNSUL ART 153 impreuna cu ART 54 rupe gura angajatuluichiar daca are dreptate . frumos lucrati pe la spate si sindicalisti fac pe ei de frica ca au pus botul al tot ce lea cazut in mana si sunt manjiti...

Bravo free.........Multa stima pentru toti ce au raspuns
Răspuns la discuția concediu fara plata
Uite hai sa clarificam putin problema mea :
1 faza cu tupeul nu se aplica ;
cu cateva luni in urma veneam impreuna cu echoipa din delegatie (hategspre sediu din craiova (seful de echipa a baut niste bere si sa cam afumat )Inainte de a pleca din hateg sa luat de soferul masini cu care ne deplasam in delegatie , nu am fost de fata la acea altercatie . Insa la tg-jiu dupa ce am fost opriti de politie si controlati de acte (soferului ia disparut din masina rovigneta de drum --si am intarziat cam 20 minute) parca a luat foc ,sa napustit asupra soferului dupa cateva altercatii verbale intre ei-specific faptul ca soferul nu ia adus nici o injurie -desi masina era in mers . Pana la urma nu sa intamplat nimik nici cu noi nici cu masina insa ganditi-va ce se intampla daca din fata venea cineva sau pe marginea strazii erau persoane sau acest fapt se intampla pe defileul jiu.Ce ati fi facut dumneavoastra daca erati in locul meu si ati fi vazut ca cu acel sef de ekipa nu sa luat nici o masura - cred ca la fel ati fi intrebat sefii pentru ca pericolul era evident la orice pas.ASTA DA TUPEU SA INTREBI DACA TE MAI VREA IN VIATA LA FIRMA.. .
CFP NU ESTE PRIN ACORDUL PARTILOR DECAT CA PERIOADA DE TIMP.
IN TERITORIU NU A VENIT NIMICA SCRIS NICI MACAR COPIA LA REFUZ DECATI UN EMAIL PRIN CARE SE SPECIFICA CA NU SE APROBA
DACA NU SE APROBA NU TREBUIA SA SPECIFICE MOTIVUL-SI ATUNCI SA MA DISPONIBILIZEZE CONFORM LEGII(A SE TINE CONT CA AM DREPT DE CFP IAR EI CA NU POT ATUNCI TREBUIE SA ANGAJEZE ALT OM IN LOCUL MEU IAR EU SA BENEFICIEZ DE TOATE DREPTURILE CARE DECURG DIN FAPTUL CA DISPONIBILIZAREA A FOST FACUTA LA CEREREA ANGAJATORULUI .. .
Răspuns la discuția concediu fara plata
freeelis a scris:

remus39 a scris:

......
4)In codul muncii scrie destul de clar am dreptul la Concediu fara plata ,iar perioada este stabilita prin regulament intern sau .. ,deci-legal trebuia sa imi aprobe acel concediu sau sa ma disponibilizeze

.....


De unde ati dedus dvs asa ceva ? ... disponibilizare nu se face la solicitarea unui salariat , ci in anumite conditii.

Acordarea CFP a fost stipulată de legiuitor ca operând prin acordul părţilor. Prin urmare, salariatul are dreptul de a solicita CFP, insa angajatorul nu este obligat sa-l aprobe, insa consider ca are obligatia de a-l anunta pe salariat ca nu i s-a aprobate cererea.

La art 153 scrie la punctul 1 angajatul are dreptul la concediu fara plata --nu vad niciunde ca angajatul este grevat de vreun amendament --numai ca timp si asta este la punctul2 --AM DREPTATE (!?)
Pana acum sper ca eu citesc bine romaneste si inteleg destul de bine ceea ce citesc sau ceea ce intreb numai ca legea dupa mine ar trebui aplicata la toti uniform nu prin partajare(unul are mai multa dreptate decat altul la aceeasi problema).Nu este ca la articolul unde se cere concediu fara plata pentru pregatire profesionala care daca angajatul o cere angajatorul din nou trebuie sa ii dea aceasta facilitate angajatului (nu stiu sigur daca acei bani pe fiecare angajat in parte mai sunt dati de stat (stiu ca undeva prin anul 2000 asa era).
Ca adnotare la art 153 pct 1 -nu i se poate refuza acest drept sau este un abuz de a nu se acorda acest drept ([ link extern ] ) .
Vad ca nici aici unde nu ne cunoastem si nu avem nici o tangenta nu ma fac inteles , sau poate mai stiti dumneavoastra alte articole din codul munci care se pot asocia cu articolul 153 pct1 unde mi se poate refuza aceasta cerinta de catre angajator -------?!