avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate snajwa

Activitate snajwa

Buna ziua,

Doresc sa va aduc la cunoștința ca am fost implicat intr-o atingere milimetrica in trafic dintre mine și un alt conducator auto in data de 11.11.2023, cel din urma fiind de fapt vinovat pentru evenimentul in sine, insa procesul verbal intocmit constient eronat de catre agentul constatator pare sa-i dea castig de cauza persoanei respective.

In timp ce efectuam manevra de garare cu spatele pe locul de parcare asignat la bloc, eu fiind deja angajat in efectuarea manevrei si ajungand aproape complet pe locul de parcare, din partea stanga, depasind, fără sa se asigure mașina X staționată pe strada, persoana cu masina Y a intrat prin frânare in mine, oprindu-se in partea stanga fata a masinii mele (carosabilul fiind ud), pretizand ca bara dreapta fata i-a fost avariata in acest context.

Din aceasta atingere milimetrica nu a rezultat nicio o dauna materiala, iar din pozele pe care le pot atasa se poate vedea ca conducatorul autor avea deja masina destul de avariata in dreapta fata, iar după asa zisul impact, pe carosabil se poate observa ca nu exista nicio urma de material sărit din bara mea sau bara lui, ori ornament de inox, bara mea ramanand intacta (aceste detalii se pot observa in pozele de la momentul evenimentului).

Conducătorul mașinii Y a pretins ca dorește asigurarea mea pentru a își repara masina deja avariata anterior acestui incident, cu toate ca masina lui a fost cea care a provocat intregul context, iar eu nu aveam motive sa depun vreo plangere in acest sens, masina mea nefiind avariata.

Deoarece din impactul nostru nu a rezultat nicio o dauna materiala pe carosabil sau pe componentele mașinilor, precum si a faptului ca am considerat ca persoana din masina Y nu a oprit si nu a asteptat sa termin manevra de parcare, am refuzat sa ii ofer RCA-ul.

Ulterior am fost sesizat la poliție unde procesul verbal întocmit a fost contrar declaratiei mele și faptelor reale, dandu-i câștig de cauza persoanei cu masina Y, mentionandu-se ca "eu nu m-am asigurat la efectuarea manevrei de dat cu spatele" si sa atac in instanta daca am vreo obiectie.

Aceasta persoana dorește sa își repare masina pe RCA-ul meu cu actele de la poliție întocmite fara a reflecta realitatea evenimentelor intamplate + 30 zile permisul suspendat si amenda pentru neasigurare la manevra de dat cu spatele si neprezentare in 24 ore - de 1160 RON/580 RON in 15 zile.

Sunt dispus sa atac PV-ul in instanta, daca, dat fiind contextul descris, as avea castig de cauza.

Va multumesc anticipat,
Flavius