avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Diana0

Activitate Diana0

Mulțumesc tutror pentru raspunsuri. Foarte ajutatoare. O sa fac o plangere celor de la MAE pentru ca asa am zis si eu nu mi se pare corect sa ma penalizeze pentru o greseala care nu am făcut-o eu si sa mai puna si presiune asupra mea. Nu va puteti imagina convorbirea care am avut-o cu cei ce la consulat si cat de dificili au fost! Cu siguranță merita o plangere si sper sa rezolv deoarece si asa a fost destul de greu sa gasesc o programare pentru a face certificatul copilului anul trecut plus cheltuieli, timp pierdut de la servici si o zi intreaga cu sotul si 2 copii mici pe drumuri!
Buna ziua!
Sper sa ma poata ajuta cineva. Sunt stabilita in UK - cetățean roman. Anul trecut in Iunie am facut certificatul de nastere al copilului românesc - transcris din cel englezesc in registrele romane. La eliberarea certificatului cei de la consulat mi-au facut observația ca pe buletin nu am cratima intre prenume (la fel ca pe certificatul de naștere) si a trebuit sa completez o declaratie in care sa declar ca voi schimba buletinul cat mai curand posibil sa aiba cratima intre prenume.

In Noiembrie anul trecut am schimbat buletinul dar a fost eliberat tot fără cratima - buletinul a fost facut in Sectorul 4, Bucuresti.
Acum in Ianuarie cei de la consulat UK au sunat sa verifice daca mi-am schimbat buletinul cu cratima. Le-am explicat ca l-am schimbat dar a fost eliberat tot fara cratima. Dânsii de la consulat acum mi-au dat ultimatum sa imi schimb buletinul iar si sa il prezint la consulat altfel imi vor anula certificatul de nastere al copilului, implicit si pașaportul lui - ambele fiind eliberate de dânșii anul trecut in Iunie.
Au dreptul sa facă lucrul ăsta? Nu îmi permit sa zbor in țară pentru a-mi schimba buletinul iar. Le-am explicat ca buletinul a fost schimbat in Noiembrie si este tot fara cratima si asta nu este vina mea, dar ei insista ca este o lege nouă si că trebuie respectata.
Mulțumesc anticipat.