avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate Analore

Activitate Analore

Sunt perfect valabile aceste contracte, gasiti model in format PDF chiar si pe situl prefecturilor in general, sigur gasiti pe www.prefecturabrasov.ro la sectiunea formulare, printati 3 exemplare si le completati chiar si cu pixul. Aceste contracte sunt contracte sub semnatura privata, daca vreti puteti sa il scrieti tot de mana dar sa aveti cel putin 2 ex. originale, ca in practica comuna a autoritatiilor se folosesc cele tipizate e alta poveste, dar valabilitatea lor juridica este aceasi. Asa ca bafta
Angajatorul dv. este obligat conform legislatiei munci sa va acorde un salariu compensatoriu in cazul in care inceteaza contractul dv. de munca din motive care nu tin de dv., Plata drepturilor de autor se face in afara contractului de munca, banuiesc ca printr-un contract de colaborare sau P.F.A. deci aceste drepturi nu sunt supuse legislatiei munci, daca nu aveti o prevedere in contractul pentru drepturile de autor care sa il oblige pe angajator/beneficiar sa va plateasca o suma compensatorie in caz de reziliere, acesta nu este obligat sa va acorde nimic in baza contractului pe drepturi de autor ci numai salariul compensatoriu ca si angajator si un preaviz de 20 zile lucratoare.
Avand in vedere faptul ca art. 41(2) al O.G. 2/2001 face parte din Cap. V, "Executarea sanctiunilor contraventionale " considerati ca acesta constituie un motiv legal de refuz al G.F. de-a returna masina ?
"Art. 41. - (1) Confiscarea se aduce la indeplinire de organul care a dispus aceasta masura, in conditiile legii.
(2) In caz de anulare sau de constatare a nulitatii procesului-verbal bunurile confiscate, cu exceptia celor a caror detinere sau circulatie este interzisa prin lege, se restituie de indata celui in drept.
(3) Daca bunurile prevazute la alin. (2) au fost valorificate, instanta va dispune sa se achite celui in drept o despagubire care se stabileste in raport cu valoarea de circulatie a bunurilor. "

Asta daca tinem cont de prevederea expresa a art. 32.(3)" care mie mi se pare ca are un caracter imperativ :">...in comparatie cu formularea Art.41 "In caz de......."

Art. 32. - (1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.*
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(3) Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.
Am sa incerc sa va expun speta cat mai concis posibil:

O persoana fizica comite o contraventie care este sanctionata de Garda Financiara, prin P.V. de contraventie cu amenda in valoare de 20.000 lei si cu masura complementara a confiscari autoturismului. Persoana sanctionata face plangere impotriva P.V. persoana sanctionata nu este proprietara masini confiscate asa ca si proprietarul masini face plangere impotriva P.V. in ceea ce priveste masura confiscari. Proprietarul masini scoate certificat de grefa si face adresa catre Garda Financiara sa i se elibereze masina, intrucat P.V. este contestat si efectele lui se suspenda conform prevederilor art. 32.alin 3 din O.G. 2/2001. Garda financiara raspunde sec ca aceasta prevedere nu este aplicabila (fara a motiva in drept) si ca bunul nu poate fi instrainat de catre ei pe perioada judecari plangeri prealabile imporiva P.V.
Considerati ca aceasta "decizie " refuz de inapoiere a bunului confiscat, a G.F. poate fia atacata in Contecios Administrativ?
Pentru ca din practica judiciara, rezulta faptul ca pe calea unei ordonante presedintiale nu prea se poate.
Depinde de prevederile contractuale. In mod normal orice modificare unilaterala pe care operatorul doreste s-o aduca unui contract de servicii(Dth, internet, tel.mobil fix etc. ) trebuie notificata cu 30 de zile inainte de aplicare cu acordarea posibilitati abonatului de a rezilia unuilateral contractul. Acum aici vine interpretarea si operatorul ar putea sa invoce faptul ca el nu a modificat valoarea abonamentului ci a aplicat o prevedere legala respectiv a modificat cota de TVA din 19% in 24% asa cum prevede in prezent Codul Fiscal.....
Legea se va aplica in cazul abonatilor/consumatorilor care au semnat un contract pe o perioada deteterminata 12/24 luni dar care nu au beneficiat de nici o promotie. incercati mai bine sa reziliati contractul daca aveti trecut in contract valoarea abonamentului cu tva inclus, daca operatorul de DTH a actualizat valoarea TVA la 24 % poate aveti o sansa ...dar repet numai daca in contractul dv. pretul abonamentului lunar este cu TVA inclus
Exista intradevar un proiect de lege sau chiar o lege care a fost trimisa la promulgare in acest sens, daca nu ma insel, Insa atentie dreptul acesta al abonatului de a denunta contractul cu operatorul(de cablu, internet tel mobila, etc) fara plata taxei de reziliere se aplica numai in cazul in care la momentul incheierii contractului abonatul nu a beneficiat de o promotie, adica daca ati incheiat un contract la TV digitala, si ati beneficiat de instalare gratuita, echipament gratuit, luni de abonament gratuit....... etc, nu va ajuta cu nimic aceasta lege taxa dv. de reziliere ramane valabila.
Răspuns la discuția plata preaviz
Sa clarificam un pic un aspect, dv. in post indicati faptul ca ati primit un preaviz de 15 zile, eu de aici inteleg ca nu dv. doriti incetarea raporturilor de munca, ci angajatorul dv. doreste incetarea contractului de munca, daca este asa angajatorul dv. daca doreste sa va desfinteze postul trebuia sa va acorde un preaviz de 20 de zile nu de 15 zile,
Decizia sau instintarea pe care ati primit-o ce spune mai exact ?? Inceteaza raporturile de munca in ce fel ? Acordul partilor sau Desfintare post ? Aceea decizie in mod normal trebuie sa contina si un paragraf in ceea ce priveste modul in care trebuie contestata
@r.gabi va explicat foarte bine, procurorul este cel care in perioada desfasurari cercetarilor penale va poate elibera sau prelungi dovada de circulatie care inlocuieste permisul dv. retinut. Intrucat cercetarea penala poate dura de la cateva luni pana la 1 an de zile, si se poate ca si cauza dv. sa fie trimisa in judecata, ar fi indicat sa intocmiti aceasta cerere catre procuror de prelungire a dovezi de circulatie in felul acesta puteti conduce pana la solucionarea cercetari penale si la rezolutia procurarului de neincepere a urmariri penale sau de trimitere in judecata dupa caz.
Răspuns la discuția accident cu o persoana fara RCA
Din cate am inteles din postul dv. initial, dv. ati asteptat o zi pentru ca rca-ul celuilat sofer sa intre in viguare, deci practic la momentul accidentului respectiv momentul incheieri intelegeri amiabile celalat sofer avea rca valabil ????
Din aceasta constatare amiabila reiese vina exclusiva a celuilalt sofer?
Daca da atunci aveti posibilitatea sa-l actionati in judecata pentru diferenta de bani, necesara pentru a va acoperi paguba suferita, respectiv pentru suma de 2200 euro.