avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate olive75

Activitate olive75

Umilință, hărțuire la locul de muncă.
Bună ziua, lucrez într-un birou cu mai multe colege la o instituție de stat- bugetari. De vreo 2 ani șefa de birou se poartă foarte urât cu mine, dacă o întreb ceva legat de sarcini de servici îmi răspunde foarte supărată ”ce nu înțelegi”, pune mâna și citește, Ok, dar șeful are rolul de a da explicații suplimentare dacă este cazul subalternului, să-l îndrume.
Dacă redactez un document scris, legat de servici, trebuie avizat de ea. Când îi prezint documentul mi-l corectează de 4-5 ori, precum că nu este bine întocmit, numai ca să mă umilească, inversează câteva cuvinte între ele, mută virgula în altă parte și spune că așa e bine. Redactez din nou documentul cum l-a corectat ea și îl prezint iarăși la șefa de birou. Acuma se apucă iarăși și corectează, spunând că nu sună bine, (dar a fost corectat de ea). Problema acesta cu corectarea documentului se repetă uneori și de 5 ori, numai să nu fie cum am scris eu.
Dacă vede că eu am o idee mai bună de cât ea, în rezolvarea unor probleme, de asemenea începe să mă umilească. Cu celelalte colege se poartă foarte frumos.
În această perioadă într-o zi mi-a luat computerul de pe birou, care era mai performant și a pus pe celelalte colege să-mi aducă din alt birou, un computer vechi, care lucrează foarte încet și se blochează uneori, numai să râdă de mine.
Dacă merg la director, este pe aceeași lungime de undă cu șefa mea de birou și nici nu vrea să mă asculte, probabil o să caute și mai multe motive, să-mi arate că eu am greșit. De multe ori m-a amenințat față de colege că la evaluare va avea grijă să-mi dea notă mică. Colegele cred că sunt puse tot de ea (șefă) ca să mă umilească, au făcut referire și la felul cum mă îmbrac tot ca să mă jignească. M-am săturat de umilințele lor. Aș face o reclamație dar nu știu unde, colegele sunt unite și nu vor să recunoască faptul că m-au jignit.
Dacă mă puteți ajuta cu un sfat, cum să procedez ca să rezolv situația aceasta de umilință din partea colegelor din birou, care durează de vreo 2 ani.
Există vreo instituție care o poate sancționa pe șefa de birou, șă își schimbe comportamentul ? Aproape în fiecare zi mă umilește, mă hărțuiește ?
Mulțumesc!
Vă mulțumesc, o seară faină.
Mulțumesc,Articolul 277
Notarul public emite o încheiere de respingere a cererii de divorţ în următoarele cazuri în care nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru desfacerea căsătoriei prin acordul părţilor:
a) nu are competenţa să soluţioneze cererea de divorţ;
b) unul dintre soţi este pus sub interdicție; (ordin de protecție)
c) unul dintre soţi nu îşi poate exprima consimţământul liber şi neviciat;
d) la depunerea cererii de divorţ nu sunt prezenţi ambii soţi personal sau prin mandatar;
e) unul dintre soţi sau mandatarul refuză să semneze cererea personal, în faţa notarului public;
Mai am o întrebare: La judecătorie există motive ca judecătorul să respingă cererea de divorț ? pe motiv penal sau ordin de protecție ? Mulțumesc!
adrian@13 a scris:

Bună seara! Da, poate divorța.

Dosar penal în prag de divorț. Buna ziua, vă rog să mă lămuriți cu o problema diferita în legătura cu divorțul. Dacă soții sunt pe cale sa divorțeze, iar înainte de divorț soția a înscenat că am lovit-o și a sunat la 112, a venit poliția și a întocmit documente pentru deschiderea unui dosar penal, pe numele soțului. A fost întrebată dacă am lovit-o și a răspuns nu, politia a notat aceste amănunte. Dar totuși au întocmit acte pentru proces penal. Întrebare: soțul pe numele căruia i s-a deschis dosar penal mai poate divorța în această perioadă ? sau numai după finalizarea procesului penal ? Vă mulțumesc!
Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?.
Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece în holul apartamentului. Camera înregistrează audio video. Nu există acordul vecinilor. Care este legislația care interzice aceste supravegheri video ? Încalcă GDPR ? La ce instituții ne putem adresa să desființeze camera video montată în vizorul ușii ? Mulțumesc