avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate David11_03

Activitate David11_03

Va mulțumesc!
Bună seara!
Sunt asimilate stagiului de cotizare la pensie studiile superioare de scurta durata (colegiu-subingineri) absolvite anterior sistemului Bologna?
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu se refera numai la cadrele didactice.. se prevede destul de clar : " Pentru absolvenții învățământului universitar de scurtă ...."

Va mulțumesc! Totuși, art.105 face parte din
Capitolul XII "Formarea inițială pentru cariera didactică în învățământul preuniversitar". Nu credeți că se referă doar la cadrele didactice?

Bună ziua!
Cum interpretați Art. 105 din noua lege a învățământului universitar 199/2023 "Pentru absolvenţii învăţământului universitar de scurtă durată organizat potrivit prevederilor Legii învăţământului nr. 84/1995, abrogată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, se asigură echivalarea cu ciclul I de studii universitare de licenţă, printr-o metodologie specifică, pe baza ECTS/SECT, potrivit legii."? Diploma tuturor absolvenților de colegii universitare de 3 ani(subingineri-studii terminate anterior introducerii sistemului Bologna) se echivalează cu ciclul I de licență sau se referă doar la cei din sistemul de învățământ?
Vă mulțumesc!