avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate Roberta Balazs

Activitate Roberta Balazs

Bună ziua,

În primul rând trebuie să verificați dacă dreptul de a solicita suma respectivă sau cel puțin o parte din aceasta este sau nu prescris. Dacă a intervenit prescripția, aveți șanse reale de a nu fi obligat la plata sumei prin contestarea ei. Această procedură poate fi urmată doar după studierea actelor.
Bună ziua,

În această situație puteți uzita de garanția contra viciilor bunului vândut și să solicitați înlăturarea viciilor pe cheltuiala vânzătorului / reducerea prețului vânzării sau chiar rezoluțiunea contractului dacă sunt îndeplinite anumite condiții și este în interesul dvs.
De asemenea, dacă se probează că vânzătorul a cunoscut viciile la momentul vânzării, puteți solicita și daune-interese pentru eventualele prejudicii cauzate.
Bună ziua,

Dreptul de a obține executarea silită se poate prescrie și față de garantul fideiusor. Termenul general de prescripție este de 3 ani, iar prescripția poate interveni chiar în cursul executării silite.
Modalitatea prin care puteți obține acest lucru este formularea unei contestații la executare. În acest caz, trebuie studiat dosarul execuțional pentru a identifica eventuale motive pentru a contesta executarea silită.