avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate ALEXVAG

Activitate ALEXVAG

Bună seara,pot vinde o unealta pentru un utilaj in valoare de 2000 de lei în rate,eu fiind persoană fizică,dar printr-un un act doveditor încât să nu iau țeapă cu plata?
Pai ceilalți moștenitori sunt de acord.

Ionut.ion a scris:

Cea mai buna varianta pentru a nu avea probleme cu eventualii mostenitori este sa il cumparati de la dumnealui si asta o sa va coste pretul pietei.
Alta varianta ( donatie, testament...) nu va prea avantajeaza daca acesta o sa aiba mostenitori rezervatari la decesul dumnealui, pot ataca donatia/testamentul... in instanta si obtine rezerva succesorala.

Ar mai fi varanta unui contract de intretinere ( ramaneti cu bunurile dar sunteti obligat sa-l intretineti pana la deces).

Străbunicul meu este unic proprietar casei/pământului respectiv,vrea sa mi-l de-a mie,îmi puteți spune cam cat sunt taxele notariale pentru trecerea pe numele meu fara a fi plătită vreo sumă pentru proprietate?
Buna ziua, daca străbunicul meu vrea sa imi dea mie casa lui, sotia lui nemaifiind in viata, se poate trece pe numele meu casa doar cu semnătura de la el?