avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate Alinab01

Activitate Alinab01

În ce termen se prescriu facturile neachitate în 3 ani sau 5 ani?
Inml poate elibera buletin de analiză toxicologică ( de ex alcoolemia) la cererea persoanei interesate și nu doar expertiza medico legală prin intermediul organului judiciar?
Inml poate elibera un buletin de analiză toxicologică și nu expertiza medico legala pentru o persoana interesată să afle alcoolemia?
Pe baza unui contract de intretinere poate fi ridicat un decedat de la Inml?
Poate un angajator sa ceara Inml ca persoana interesata sa afle care este alcoolemia angajaților sai? Ce fel de act solicita, expertiza medico legala sau certificat medico legala, buletin de analiza ? Și dacă angajatorul poate cere în calitate de persoana interesata și nu prin intermediul organului judiciar?
Cetățenii nepalezi beneficiază de asistenta consulara dacă se prezintă la Serviciul de medicina legala? Este necesar ca un cetățean nepalez sa fie asistat de un reprezentant al Consulatului în raport cu relațiile cu Inml? De ex. În cazul accidente, loviri, violente ?
Expertizele toxicologice pot fi efectuate de către Inml la cererea persoanelor interesate sau doar la cererea organelor judiciare? În drept, Hg 774/2004, og 255/2000, og 1134/2000.
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Nu se pot da fotocopii .. sa le solicite instanta.

O federație care are un mandat expres pentru a formula cerere de chemare în judecata, a solicitat copie după contractele individuale de munca și actele adiționale, fiindu le necesare la instanta. Se pot da aceste acte federației, dacă în mandatul expres nu scrie decât xa obține semnatura ptr cererea de chemare în judecata și alte demersuri juridice?
Din ce fonduri se plătește pentru boala profesionala? De asemenea, angajatul poate da în judecata instituția sa obțină daune morale și materiale?