avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate cristian_conea

Activitate cristian_conea

Comisionul bancar pentru plata contributiilor sociale si a impozitului este cheltuiala deductibila?
Inregistrare plata returnata in RJIP
Buna ziua, am facut plata pt.polita RCA auto, dar polita nu s-a emis, asa ca banii s-au returnat. Se inregistreaza cele 2 operatiuni (plata si incasarea) in RJIP? Plata ca plata, dar incasarea modifica artificial incasarile anuale.
Răspuns la discuția contributii sociale CIM part time
Am primit raspunsul de la ANAF - AJFP Arges:
"veniturile obtinute din activitati independente nu sunt venituri din salarii sau asimilate salariilor prevazute la art.76 din Codul fiscal ........... datorati CAS si CASS la nivelul salariului minim brut pe tara."
Răspuns la discuția contributii sociale CIM part time
Pentru ca nimeni nu-si da cu parerea, am pus intrebarea la AJFP Arges. Revin cu precizari.
Sunt administrator la asoc.proprietari cu CIM part time si salariu sub salariul minim, dar si titular Intrepr.Individ. si realizez venituri lunare peste salariul minim. CAS si CASS la CIM part time trebuie platite la nivelul salariului minim sau la salariul obtinut? (Veniturile obtinute din activitate independenta sunt considerate "venituri asimilate salariilor" pt. stabilirea contributiilor sociale la contract part time?)
RJIP a fost completat la zi in 2014, numai ca nu am completat RV si nici RC, crezand ca astea sunt doar pt.cei inregistrati in scopuri de TVA.
Voi completa RC (vanzari in tara n-am avut).
O lamurire as mai vrea: in RC se trec facturile pt.achizitii PRIMITE in 2014 sau PLATITE in 2014?
Venitul se determina in sistem real.
Nu cunosc termenul de "registrul de evidenta fiscala". Doar Registru-jurnal de incasari si plati.
Daca ne uitam lpe situl ANAF la "toate declaratiile cu explicatii", se precizeaza
"Rândul 1 –Coloana“TVA” se completează cu valoarea TVA înscrisă în “Jurnalul pentru cumpărări”, pentru achizițiile efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA".
Deci de aici rezulta ca trebuie completat.
Pt. un PFA / Intrepr.Individ. neinregistrat in scopuri de TVA este obligatorie completarea registrului de cumparari si vanzari?
Buna ziua,
Am filmat o persoana in casa mea in timp ce-i imprumutam niste bani pe care a declarat ca mi-i inapoiaza la o anumita data. Binenteles ca nu mi ia dat.
pot folosi aceasta inregistrare in instanta pt.a dovedi imprumutul?
Răspuns la discuția executare rau platnic
Inca o intrebare: care sunt termenele de executare (pana la prescriere)? In 3 ani de la pronuntarea hotararii judecatoresti trebuie sa se faca executarea efectiv sau doar sa se inceapa executarea?