avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate NanaD

Activitate NanaD



Cornel Vasile a scris:

Va mulțumesc pentru răspuns!

Profesorul in cauza a făcut un referat pentru scăderea notei la purtare la clasa unde este aceasta profesoara diriginta. Profesoara despre care am spus ca a încălcat legea și codul etic.
As vrea sa va mai întreb dacă atunci când se constituie consiliul clasei este obligatoriu sa participe și profesorul care a făcut referatul și dacă are voie dirigintele sa invite la consiliu pe părinții elevilor propuși pentru scăderea notei la purtare.
Care dintre părinți trebuie sa participe legal la consiliul clasei?
Dacă exista în lege precizate aceste detalii.
Mulțumesc!


a) faptele de violență fizică și/sau verbală îndreptate împotriva elevilor sau a colegilor;
....

Pe alte cai se poate actiona în instanta?
Codul civil sau cel de munca? Dacă da, care sunt procedurile și ce ma sfătuiți sa aleg?

Multumesc pentru raspuns!
Este vorba despre denigrarea imaginii si a autoritatii profesorului de catre dirigintele clasei la care acesta preda, situatie prezenta aproape pe tot parcursul anului. Plus, recent, jigniri la care au fost martori alti profesori. Este valabil raspunsul sau este vorba despre alt paragraf din lege? Nu cred ca la nivelul unitatii se va solutiona ceva, se poate legal trece la un nivel mai sus cu sesizarea?.
Bună seara!
Un profesor preuniversitar poate sa sesizeze încălcarea codului de etica de catre un coleg? Care sunt etapele legale pe care trebuie sa le parcurgă pentru a primi un răspuns și pentru sancționarea celuilalt profesor? Caror institutii se va adresa pentru a reclama? Ce presupune tot procesul? Se va face o ancheta? Este nevoie de dovezi/înregistrări? Cât va dura aproximativ totul?