Bună ziua! Lucrez într-o instituție publică și, din greșeală, am efectuat o plată de pe titlul 71 – Cheltuieli de capital, în loc să o fac de pe titlul 61, fonduri din PNRR. Mă puteți ajuta cu pașii necesari pentru corectarea acestei plăți?
Buna ziua,
In cazul in care o factura are mai multe pozitii, codul CPV trebuie trecut pe fiecare pozitie in parte sau este suficient un singur cod CPV PRINCIPAL la nivel de factură. Mentionez ca produsele de pe factura fac parte din categoria echipamentelor IT.
Bună ziua! Este permisă efectuarea unei rectificări bugetare la nivelul unei primării prin majorarea prevederilor bugetare la venituri, în situația în care, pe baza execuției bugetare de până în prezent, se constată încasări mai mari din impozitele și taxele locale față de cele estimate inițial? Se dorește ca sumele suplimentare încasate să fie alocate pentru finanțarea unui proiect de investiții. Este necesar să așteptăm până la data de 1 iulie pentru această rectificare sau se poate face anterior acestei date, având în vedere creșterea veniturilor proprii? Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Bună ziua!
Care este în prezent, valoarea limită pentru ca un obiect să fie tratat ca bun de inventar și să nu fie considerat investiție, astfel încât să nu fie trecut în lista de investiții a bugetului local? M-ați putea ajuta cu o lege/un ordin în care este specificat acest lucru?
Bună ziua! Am primit o adresă din partea unui executor judecătoresc pentru instituirea unei popriri asupra salariului unui angajat, care prevede reținerea unei treimi din salariu până la achitarea întregii sume datorate. Angajatul dorește însă ca suma integrală a popririi să fie reținută din primul său salariu. Ca angajator, am dreptul să procedez astfel, sau trebuie să aplic poprirea doar pe 1/3 din salariu în fiecare lună, până când se va ajunge la valoarea totală indicată în adresă? Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Bună ziua! Vă deranjez cu o întrebare, ca şi funcţionar public, pot să am un contract de muncă în sectorul privat, pe un post de marketing, contractul va fi unul tot de 8h/zi? Există o lege potrivit căreia îmi este interzis acest lucru. Menţionez faptul că funcţia din domeniul public, nu are legătură cu cea din domeniul privat.. Vă mulţumesc pentru eventualele răspunsuri!
Bună ziua! În cazul în care există o dispoziție a primarului din luna februarie 2024, cu privire la decontarea lunară a cheltuielilor de transport pentru angajații primăriei. Cererile au fost depuse în fiecare lună, dar momentan nu ni s-a decontat transportul pe motiv că nu sunt bani la buget. Mai există vreo șansă ca acei bani să fie decontați din moment ce au trecut atâtea luni?
Bună ziua! Apelez la cunoștințele dvs., poate v-ați mai întâlnit cu o astfel de speță. Pe perioada concediului de odihnă al asistentului personal, persoana cu handicap primește o indemnizație, pe mine mă interesează dacă această indemnizație se calculează proporțional cu nr. de zile lucrate în anul respectiv al asistentului personal sau se acordă indiferent de perioada lucrată într-un an. Adică, dacă angajarea asistentului personal s-a făcut în octombrie-noiembrie 2023, acesta și-a făcut cerere de concediu, persoana îngrijită are dreptul să primească o indemnizație întreagă? Vă mulțumesc!