avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Activitate jordy7

Activitate jordy7

Bătrâna este în regulă, are discernământ (atât cât pot eu să-mi dau seama), nu vreau să mă implic. Bătrâna nu a avut copii și casa ei, care acum este goală, nu valorează mare lucru, e veche și într-o comună nu prea dezvoltată. După spusele bătrânei, toată neînțelegerea a pornit de la faptul că deține și 2 ha de pământ extravilan, care valorează cel puțin 15 000 de euro și nepoata a vrut să o înșele să fie de acord cu vânzarea lui, dar ea nu a vrut să semneze. Suma de 21 200 lei pe care i-a dat-o bătrâna, când a luat-o nepoata în spațiu, nu figurează în niciun act. Ieri, i-am făcut un card de pensie și am mers la poștașul din comună să-i dea pensia direct ei și nu nepoatei. Mai are câteva surori și un frate mai tineri, dar nu locuiesc aproape.
O rudă în vârstă de 87 de ani a fost luată în îngrijire de o nepoată, în schimbul casei, cu contract de întreținere. Bătrâna i-a dat 21200 de lei strânși de ea anterior încheierii contractului și a contribuit cu pensia de 1418 lei lunar. După un an nepoata s-a răzgândit și nu mai vrea să aibă grijă de bătrână, spunând că vrea rezilierea contractului, dar nu mai vrea să înapoieze banii primiți și mai vrea încă ceva pentru întreținerea ei în acest timp. Pe bătrână am dus-o eu la surorile ei la o sărbătoare și nepoata nu mai vrea să o primească în casa ei, drept pentru care, de milă, o țin la mine, dar nu pot să o întrețin, având serviciu și eu și soția. Cum mă sfătuiți să procedez?
Răspuns la discuția Organizare sindicat
Adică, pot să legalizez acea listă depusă la judecătorie? La judecătorie mi s-a spus că pot legaliza doar comunicările instanței.
Răspuns la discuția Organizare sindicat
Pronunțarea a fost pe 21.01.2020 și comunicată pe 28.01.2020. Termenul de apel este de 5 zile. Mai pot introduce recurs?
Conform art. 20 din Legea Dialogului Social am depus actele necesare pentru modificarea Biroului Executiv al sindicatului, în urma alegerilor, în vederea înscrierii în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor aflat la Judecătorie. Instanța a menționat în sentință că s-au înregistrat modificările în Registrul Special, fără a menționa și numele și funcția membrilor din Biroul Executiv, înscriere necesară la serviciu și la federație, pentru a reprezenta sindicatul în cadrul negocierilor la CCM sau în comisiile organizate în instituție. Am făcut o cerere de îndreptare materială prin care am cerut să se adauge și aceste mențiuni, însă Judecătoria a respins cererea pentru că ”instanța nu a fost investită cu o astfel de cerere prin care să dispună nominalizarea membrilor Biroului Executiv și funcției acestora”. Precizez că celelalte instanțe, de la alegerile anterioare, au menționat în sentințele lor numele membrilor Biroului Executiv, la o cerere întocmită similar (chiar identică). Vă rog să-mi spuneți ce cale pot să urmez pentru a îndrepta situația. O nouă cerere consider că nu s-ar mai încadra în cele 30 de zile de la modificările produse, așa cum prevede legea.
Răspuns la discuția Eliberare adeverinta salariu
Va multumesc! Termenul de 30 zile unde este mentionat?
Directorul unitatii nu elibereaza o adeverinta de salariu, necesara in vederea obtienerii unui imprumut la o banca. Exista o reglementare care sa-l oblige si in ce termen ar putea fi obligat sa emita o astfel de adeverinta?
Răspuns la discuția Depunere declaratia 100
Multumesc, asa voi face.
Daca platesc salariu doar intr-o luna din an (de regula aprilie cand platesc contabilul pentru depunerea bilantului anual) sunt obligat sa depun declaratia 112 in fiecare luna?
Scuze am pus gresit titlul. Trebuia "Depunere declaratia 112" pentru entitate nonprofit
Am actionat in judecata intreprinderea la care lucrez pentru un drept neacordat. Apararea a prezentat un act prin care sindicatul a fost de acord ca dreptul sa nu se acorde in anul 2009 si 2010, datat in 2010. In sentinta civila s-a mentionat ca actul este datat din 2009, drept pentru care dreptul respectiv nu se acorda. La Curtea de Apel, la recurs, am mentionat aceasta eroare dar instanta a respins recursul. Mai pot sa cer inca odata la Tribunal prin alta actiune acelasi lucru? Sau exista alta cale.