avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate oapa

Activitate oapa

Am vândut un automobil second cu rulaj relativ mare (300000km) unei PF. La vânzare am informat noul proprietar ca a fost lovit fata-spate și de asemenea cunoștea kilometrajul (nu a fost dat in spate, etc). L-am invitat sa realizeze ce orice verificări dorește, sa il testeze, etc. Nu prea l-a interesat sa se uite, a făcut o tură cu el, i-a plăcut și l-a luat. În drum spre casă (500km mai departe) i s-a aprins becul de ulei, mergând cu 160km/h (am mesaj audio de la el cu asta). A făcut completarea și a ajuns acasă fără probleme. La momentul de față automobilul este în stare de funcționare dar la verificarea în service i-au găsit niște furtune învechite și mai multe alte mărunțișuri care i-a fost recomandat să le schimbe la următoarea revizie.
El m-a contactat și îmi cere o grămadă de bani ca să schimbe piesele recomandate și m-a amenințat ca ma da în judecată dacă nu îi dau banii. Mie nu mi se pare normal de vreme ce a luat o mașină cu rulaj foarte mare (cunoscut) și cu o stare tehnică bună, nu perfectă, în concordanță cu kilometrajul, iar mașina funcționează. De asemenea valoarea la care a cumpărat mașina este în concordanță cu starea ei tehnică, o mașină similară ca dotări dar cu puțini km valorează de 2,5x cât a plătit el. Mi se pare ca vrea să își facă o mașină “impecabilă” pe bani de nimic profitând de mine.
Știu ca poate să mă dea în judecată invocând vicii ascunse dar aș vrea să vă întreb dacă am șanse de câștig? Mi se pare aberant să garantezi o mașină atâta de rulată vândută ieftin ca pe una bună/ nouă.
Vă mulțumesc anticipat.
Copilul meu și-a rupt mâna la grădiniță și i s-a pus în ghips pe o perioadă de 2 săptămâni. O săptămână a stat acasă dar această săptămână am vrut să îl ducem înapoi la grădiniță întrucât s-a acomodat cu ghipsul și se descurcă cu toate activitățile de bază (îmbrăcat, mâncat, colorat). La grădiniță nu a fost primit sub pretextul ca nu au voie cu mâna în ghips la gradi. Nu am găsit un cadru legal pt asta. Mă puteți îndruma unde să caut? Este legal să nu îl primească?
Buna ziua!
Urmeaza sa ies din tara impreuna cu partenerul meu si copilul minor. Noi nu suntem casatoriti si copilul nu are numele meu de familie. Vom avea probleme la frontiera? In pasaport nu este scris niciunde numele parintilor ca sa se poata dovedi ca eu sunt mama lui. Nu am gasit aceasta speta niciunde pe site-ul politiei de frontiera. Scrie doar ca copilul trebuie sa aiba document valabil de calatorie.