avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Activitate cbaciu

Activitate cbaciu

Răspuns la discuția legislatie rutiera
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea mea era insa ce se intampla daca nu ma prezint sa solicit definitivarea hotararii... teoretic nu ar trebui sa predau nici permisul, nu?

Cu alte cuvinte, eu inteleg ca am dreptul sa ma prezint sa solicit marcarea ca definitiva a hotararii, nu si obligatia, nu?
Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns? Scuze daca este o intrebare stupida, insa nu am cunostinte de drept.

Multumesc.
Buna ziua,

Am o intrebare la voi: am pierdut o actiune civila impotriva unui proces de contraventie rutiera. In urma acestui rezultat, trebuie sa merg la politie sa predau permisul. Acolo insa, surpriza: nu pot preda permisul decat dupa 15 zile de la data la care decizia judecatoareaza a devenit definitiva. Interesandu-ma, am aflat ca pentru aceasta trebuie sa ma prezint la judecatorie sa solicit eu marcarea ei ca fiind definitiva.

Intrebarea mea era daca am vreun termen in care trebuie sa fac acest lucru, si ce sanctiuni sunt prevazute in cazul in care nu respect acest termen.

Multumesc!
Răspuns la discuția spor fidelitate
buna ziua.

am o mare rugaminte: poate sa imi spuna si mie cineva incepand din ce an si prin ce act a fost reglementat pentru prima data sporul de fidelitate in legislatia din romania?

Multumesc!