Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna. Nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, mai ales ca te obliga, daca nu, primesti amenda.
Are si multe articole dubioase, poate ati auzit ca sa vorbit despre asta..
Ce pot face sa nu fiu in nici un fel constransa sa semnez acest contact, si nici sa sune repercursiuni asupra mea sau copilului meu?
Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract educational este legal sa primesc amendă? Cum pot justifica această problemă pentru a nu semna? Ce pot spune în acest caz… am fost prezentă la toate ședințele dar se poate întâmpla să nu mă pot învoi de la serviciu… este legal să mi dea amendă? Este legal sa mi priveze copilul la dreptul de a învăța??? Va rog sa îmi raspundeti pt a ști ce voi spune în ședința! Multumesc anticipat!
Ce se intampla daca nu semnez contractul educational?
Despre ce doriti sa fie partile informate? Tot ce scrie in el se regaseste in legi si sunteti cu totii obligati sa cunoastem legile. Cu privire la ce sa fie cine informat?
Am citit aberatiile din acel link, nu au niciun temei legal si nici vreo valoare morala deosebita. Eu sunt avocat, nu sunt parte a vreunei asociatii non profit. Am Cod deontologic si am un Statut al profesiei. Cine a inventat de unde ca numai ONGurile ar avea vreun statut dupa care sa functioneze?
Avem legea invatamantului preuniversitar din iulie 2023 si au gasit de cuviinta sa trimita puncte de vedere privind legalitatea actului adoptat acum un an si vreo 3 luni ? Asa suntem noi parinti implicati? Dupa inceputul noului an scolar? Mai asteptam putin si terminau copiii facultatea pana cand faceam noi observatii pe Legea despre preuniversitar...
Asta nu este implicare, asta este lipsa de respșonsabilitate si delasare. Asta e si scopul contractului, sa ne trezim si sa ne asumam raspunderea pentru copiii nostri.
Cu referire la comentariul dvs în acel regulament sunt grupate...utilizatorul se vaita ca are de citit 90 de pagini și dvs trimiteți la lectura constituției, a dreptului civil si penal?
Haideți sa nu mai exageram asta în general vorbind...