Buna ziua!
Sotia detine un SRL. Sediul social este la adresa unde locuim, intr-un apartament. La momentul actual lucrurile nu merg bine cu afacerea. S-au acumulat datorii catre furnizori din cauza numarului mare de angajati si, sigur, din cauza gestionarii deficitare a resurselor, in situatia in care sotia, ca administrator, nu si-a ridicat salarul de la inceputul anului, iar cheltuieli in folosul propriu nu s-au facut. S-a intarziat plata la obligatiile bugetare, s-a obtinut o eslonare a datoriilor, cu alte cuvinte, afacerea se cam taraste. Va adresez o intrebare legata de integritatea locuintei noastre care este si sediul societatii, respectiv, ce riscuri pot aparea in situatia in care se va impune plata datoriilor si acestea nu vor putea fi acoperite? Se pot extinde sanctiuni si asupra domiciliului, va trebui sa raspund si eu in solidar cu sotia care este administrator? Multumesc!
Bună ziua! Am citit pe unele site-uri ca o proprietate neglijata sau abandonata timp te 3 ani poate fi înscrisă în cartea funciara sau poate nu am înțeles bine. Va adresez cu respect întrebarea dacă exista o astfel de prevedere legala și , in continuare, care este? Tatăl meu decedat deținea un titlu de proprietate comun pe numele a 5 persoane, frați cu toții, fără succesiune făcută. Toți cei 5 frați sunt decedați, urmașii sunt în număr de 18 în diferite zone ale tarii. Tatăl meu a plătit impozitul pe acest teren SINGUR în fiecare an. Sunt conștient ca succesiunea este dificila, dar eu as dori sa știu cum pot defalca acea proprietate și cum putem întra în posesia actului de proprietate cuvenit suprafeței tatălui meu. Multumesc!
Va multumesc! Exista partaj certificat la cabinetul notarial, dar, fiind un apartament, este exclus sa vindem partile celor care sunt de acord si, daca al treilea frate nu vrea sa vanda unei terte persoane, este clar ca nu putem cumpara partea lui. Ideea era daca exista alta cale de convingere/constrangere a fratelui care nu e de acord sa vanda. Multumesc!
Buna ziua!
Va adresez cu respect urmatoarea intrebare: daca in urma eliberarii certificatelor de mostenitor dupa decesul parintilor, unul dintre frati se opune vanzarii proprietatii mostenite, nu vine sa semneze actele de vanzare/cumparare cum se poate totusi realiza tranzactia legal in continuare? Multumesc!
Buna ziua!
Va adresez cu respect urmatoarea intrebare: ce taxe plateste un antreprenor cand angajeaza un pensionar cu program de 4 ore pe zi? Multumesc!
Buna ziua,
nu am reusit sa inteleg foarte bine din Codul muncii prevederile referitoare la compensarea muncii pentru zilele de sarbatoare lucrate. Concret, daca maine sambata, 30 noiembrie-sarbatoare legala- trebuie sa merg la serviciu, care este modalitatea de compensare a acestei zile de lucru? Pentru o zi de week end sau de sarbatoare legala am inteles ca se acorda un liber platit, dar daca sarbatoarea se suprapune cu ziua de week end, cum se procedeaza? Multumesc mult!
Multumesc pentru raspuns, dar, va ror, imi puteti detalia ultima fraza referitoare la iesirea din diviziune? Presupune cumva eliberarea unui titlu de proprietate pentru partea cuvenita si pe numele unei singure persoane din totalul celor 5 trecute in titlul de proprietate initial? Suprafata totala a terenului este de 1,4 ha extravilan. Poate nu merita eforturile?