avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate marianty

Activitate marianty

Bună ziua, în prezent soția mea e trecuta la mine coasigurat medical. Dacă eu ma pensionez și rămân în continuare în câmpul muncii în mod legal, unde pot s-o declar, în continuare la locul de munca sau prin prisma statutului de pensionar? Primează vreuna din situații? Multumesc
Mulțumesc pt raspuns, sa înțeleg ca la momentul deciziei închid contractul (sau se închide de drept?) apoi a doua, treia zi se poate încheia unul nou.

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti cumula pensia cu salariul in baza unui alt contract de munca.

Bună ziua, am varsta de 60 ani și 7 luni iar în câmpul muncii 42 ani și 6 luni, (dintre care 1 an și 8 luni armata) deci peste 40 contributivi conditii normale. Am înțeles ca în aceasta situație pensia ar deveni pt limita de varsta. După ce obțin decizia mai am drept de munca legal(cumul pensie-salariu) la același angajator, mediu privat? Și dacă da, cum trebuie sa procedez? Multumesc
Bună ziua, vârsta 60 ani 2 luni, 42 ani si 2 luni activitate în câmpul muncii condiții normale, din care 1 an și 8 luni armata. As vrea sa știu dacă ma pensionez, mai am drept de munca legal și dacă da, cum se procedează. Multumesc