Sunt în vârstă de 65 de ani și cu un stagiu de cotizare de 26 de ani aproximativ cu o perioada de 2 ani ca militar în termen și o alta asimilată dar de data aceasta ca elev al unei școli militare al cărui absolvent (la zi) am fost după 3 ani. Deci în total încă 5 ani necontributivi. Din anul 2017 am statut de rezident în Marea Britanie unde realizez veniturile susținerii mele și ale soției care se află în tară.. În luna septembrie după data împlinirii vârstei de 65 de ani care-mi dădea dreptul de a aplica la o pensie de limită fără a primi alte minime informații mi s-a spus să aplic în Anglia unde am rezidență și încă lucrez pentru așa numita pensie comunitară despre care nu am multe informații. As dori după această introducere cu acestea fiind spuse dacă mi se vor lua în calcul contribuțiile din perioada lucrată în Anglia știind ca minimul de contribuție pentru o pensie în Anglia este de 10 ani - eu având aprox. 6 ani și jumătate - iar vârsta de.pensionare este 66 atât la bărbați cât și la femei cu tendința de a deveni în anii următori mai mare 67 respectiv 68 până în 2030. Dat fiind ca nu am 35 de ani în Ro cumva pentru aceasta fiind necesari doar 15 ani, pot cumva sa sper că se va aplica principiul Prorata temporis pentru perioada lucrată în străinătate astfel încât să mă.apropii de 35 ani stagiu complet, dar cu siguranță că îmi scapă ceva. Vă mulțumesc pentru un răspuns la întrebarea mea si vă voi urmări în continuare cu interes.