avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaJalba05

Activitate AlinaJalba05

Bună ziua,

Doresc să achiziționez o casă cu teren printr-un credit ipotecar și am o nelămurire. Casa este veche, pe releveul trimis de proprietar are o anumită compartimentare și scrie ca este din paianta, cu fundații de piatră și rigle de lemn. Problema este ca în 2006, acesta a modificat compartimentarea (nu la extrem-un perete despărțitor și câteva goluri de uși/ferestre diferite), a păstrat structura de lemn și a făcut pereții de BCA, o parte din casă a dărâmat-o, a refăcut-o cu beci de beton armat și în sus stâlpișori, centura și pereții tot de BCA. Nevrând să se complice cu autorizații, amprenta casei este aceeași, însă planul actual nu se mai potrivește 1:1 cu releveul, structura nici atât. Ce este de făcut în această situație? Bănuiesc ca cei de la banca nu vor fi de acord cu acest lucru, însă nu știu dacă există vreo cale de rezolvare. Proprietarul poate face o actualizare a cadastrului? Știu ca este nevoie de un expert tehnic, însă poate face asta fără alte documente care să ateste lucrările efectuate asupra casei?