Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate fotbalistu90

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc, tocmai de asta am întrebat aici pe forum să aud părerile oamenilor din domeniu să cunosc acele pârghii și cum pot demonstra.
Am vorbit la dgaspc să fac sesizare și mi-au spus ca doar instanța poate dispune evaluarea copilului de către un psiholog expert, cei de la dgaspc au doar psiholog pentru copii cu probleme care sunt în plasament etc. copilul meu este alienat parental spunându mi ca i-a interzis mama ei diverse lucruri care sunt normale pentru un tata. Am autoritate părintească comună și program de vizită cu copilul care de fapt nu mă lasă să o văd. O lasă crescută la străbunici iar ea este plecată la muncă la 300 km cu contract de muncă și îi minte pe cei de la ancheta socială ca vine săptămânal acasă .
În cazul în care un copil de 6 ani este Alienat parental de către părintele la care are domiciliul ce se poate face ? Care sunt pașii pe care trebuie urmați? Cum putem dovedi alienarea parentala?
Cum putem dovedi ca copilul minor locuiește cu străbunicii iar mama copilului locuiește și muncește intr o localitate la 300km depărtare iar ea minte ca vine acasă săptămânal să stea cu copilul ?

Executorul judecătoresc spune ca trebuie sa scrie pe foaie executabil sau definitiva sentința dar în același timp totuși articolul 448 cpc spune ca este executabila sentința din prima instanță privind autoritatea părintească programul de vizitare etc . Nu mai inteleg
gi-jane2 a scris:

Nu puteti daca mama nu va lasa. Va trebui sa apelati la un executor judecatoresc

Deci dacă încă nu am motivarea și doar certificat de grefă cu soluția dată tot nu pot vedea copilul având în vedere ca soluțiile din prima instanță sunt executabile ?
gi-jane2 a scris:

nu, domnule, nu este.
Ca sa fie vb de asa ceva, dvs trebuie sa apelati la un executor sa puna in executare hotararea. Ei se cam feresc sa ceara incuviintare cat nimic nu e batut in cuie, dar incercati. daca se impotriveste mama la executare, abia atunci aveti fapta de rerespectare.

De ce domnule avocat? Este nerespectarea hotărârii judecătorești.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu, poliția nu va poate ajuta.
O sa va trimită la avocat.
Va trebuie avocat foarte bun și psiholog tare dacă aveți probleme.
Nu cred ca aveti sanse asa la intampinare dacă exista probleme.
Am experienta de peste 25 de ani în astfel de probleme.

București 2025

Bună ziua, am avut judecată în primă instanță cu divorț, autoritate părintească și programul de relaționare cu copii. Soluția din prima instanță s-a pronunțat hotărând autoritatea părintească să se exercite în comun și un program de vizită cu copilul în weekendul 2 și 4 din luna cu posibilitatea de a lua minorul la domiciliu . Problema este ca încă nu a fost motivată dar în soluția pe scurt se menționează clar autoritatea părintească comună și acel program de vizita . Întrebarea este, pot lua legal un certificat de grefă de la instanța în care spune ce drepturi am adică această autoritate părintească și programul de vizitare iar în cazul în care nu mi se permite să văd copilul să respecte decizia să pot suna la poliție , Dgsapc etc? Deoarece soluțiile din prima instanță sunt executorii în acest caz vă mulțumesc
A fost depus prin e-mail odată cu raspunsul la cererea reconvențională. La primul termen s-a solicitat ancheta sociala la al 2 le-a termen s-a rămas în pronunțare. Nu s-a adus în discuție nici ca a admis nici ca a respins acea probă a mea respectiv raportul de evaluare depus prin e-mail.
Mulțumesc pentru răspuns. Problema era dacă procedura era cumva legală , cu raportul depus prin e-mail fără să fie depus în original. Acum dacă vă ține seama de el sau nu este la latitudinea judecătorului. În mod normal ar trebui să țină cont pentru ca este un lucru foarte important.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Vad ca sunteți în dubii de 20 de zilede la prima postare...Contează dacă va spunem noi că o să fie luate în vedere și judecătorul considera altceva?Teoretic nu trebuiau depuse în original dacă asta va frământă.O sa aflați peste câteva luni când o sa aveți hotărârea motivata..

Dacă dosarul a rămas în pronunțare mai pot afla dacă este admis ca probă ? Tot sunt în dubii din cauză ca nu a fost depus în original în fața instanței