avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am avut judecată în primă instanță cu divorț, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am avut judecată în primă instanță cu divorț, ...

Bună ziua, am avut judecată în primă instanță cu divorț, autoritate părintească și programul de relaționare cu copii. Soluția din prima instanță s-a pronunțat hotărând autoritatea părintească să se exercite în comun și un program de vizită cu copilul în weekendul 2 și 4 din luna cu posibilitatea de a lua minorul la domiciliu . Problema este ca încă nu a fost motivată dar în soluția pe scurt se menționează clar autoritatea părintească comună și acel program de vizita . Întrebarea este, pot lua legal un certificat de grefă de la instanța în care spune ce drepturi am adică această autoritate părintească și programul de vizitare iar în cazul în care nu mi se permite să văd copilul să respecte decizia să pot suna la poliție , Dgsapc etc? Deoarece soluțiile din prima instanță sunt executorii în acest caz vă mulțumesc
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, poliția nu va poate ajuta.
O sa va trimită la avocat.
Va trebuie avocat foarte bun și psiholog tare dacă aveți probleme.
Nu cred ca aveti sanse asa la intampinare dacă exista probleme.
Am experienta de peste 25 de ani în astfel de probleme.

București 2025
De ce domnule avocat? Este nerespectarea hotărârii judecătorești.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu, poliția nu va poate ajuta.
O sa va trimită la avocat.
Va trebuie avocat foarte bun și psiholog tare dacă aveți probleme.
Nu cred ca aveti sanse asa la intampinare dacă exista probleme.
Am experienta de peste 25 de ani în astfel de probleme.

București 2025

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, domnule, nu este.
Ca sa fie vb de asa ceva, dvs trebuie sa apelati la un executor sa puna in executare hotararea. Ei se cam feresc sa ceara incuviintare cat nimic nu e batut in cuie, dar incercati. daca se impotriveste mama la executare, abia atunci aveti fapta de rerespectare.

Deci dacă încă nu am motivarea și doar certificat de grefă cu soluția dată tot nu pot vedea copilul având în vedere ca soluțiile din prima instanță sunt executabile ?
gi-jane2 a scris:

nu, domnule, nu este.
Ca sa fie vb de asa ceva, dvs trebuie sa apelati la un executor sa puna in executare hotararea. Ei se cam feresc sa ceara incuviintare cat nimic nu e batut in cuie, dar incercati. daca se impotriveste mama la executare, abia atunci aveti fapta de rerespectare.

Nu puteti daca mama nu va lasa. Va trebui sa apelati la un executor judecatoresc

Alte discuții în legătură

Tatal ia copilul in vizita fara voia mamei - consecinte mdcc mdcc Buna seara,vreau sa ajut pe cineva si va cer ajutorul dumneavoastra.Are o hotarare la un ordin de protectie prin care ii este recunoscut faptul ca autoritatea ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ordonanta sau fond? belena2013 belena2013 In cazul in care exista o ordonanta de urgenta care stabileste program vizita minor dar dupa s a judecat procesul si la fond.. cred ca se spune si s a stabilit ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civilia cipriluca30 cipriluca30 buna ziua,sora mea a castigat custodia copilului cu fostu concubin,,,are la mana hotararea prin care se stabileste locuinta minorului la mama,dar fostul ... (vezi toată discuția)