În cazul în care un copil de 6 ani este Alienat parental de către părintele la care are domiciliul ce se poate face ? Care sunt pașii pe care trebuie urmați? Cum putem dovedi alienarea parentala?
Cum putem dovedi ca copilul minor locuiește cu străbunicii iar mama copilului locuiește și muncește intr o localitate la 300km depărtare iar ea minte ca vine acasă săptămânal să stea cu copilul ?
Se poate sesiza Protectia Copiluluii care va verifica cu cine locuieste copilul, cine se ocupa constant de suravegherea si cresterea acestuia, toate in cadrul unei anchete sociale extinse.
Se poate solicita includerea minorului intr un program de supraveghere a legaturilor personale si de evaluare a stilurilor parentale de atasament, urmand ca dupa finalizarea acestuia sa se faca un raport care sa arate concluziile si sa faca recomandarile necesare echilibrarii relatiilor parentale.
Evident ca se poate lua in discutie si o eventuala actiune in instanta, insa ati dat mult prea putine amanunte cu privire la situatia dvs legala si a minorului.
Am vorbit la dgaspc să fac sesizare și mi-au spus ca doar instanța poate dispune evaluarea copilului de către un psiholog expert, cei de la dgaspc au doar psiholog pentru copii cu probleme care sunt în plasament etc. copilul meu este alienat parental spunându mi ca i-a interzis mama ei diverse lucruri care sunt normale pentru un tata. Am autoritate părintească comună și program de vizită cu copilul care de fapt nu mă lasă să o văd. O lasă crescută la străbunici iar ea este plecată la muncă la 300 km cu contract de muncă și îi minte pe cei de la ancheta socială ca vine săptămânal acasă .
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Decizia instanței este titlu executoriu.
Luați legătura cu un executor judecătoresc pentru a pune în executare programul de legături personale.
Pașii în procesul de executare silită:
1. Solicitarea executorului judecătoresc:
Părintele care are dreptul la vizită (creditorul) solicită executorului judecătoresc să înceapă executarea silită a hotărârii judecătorești care stabilește programul de vizită.
2. Comunicarea încheierii de executare:
Executorul judecătoresc comunică debitorului (părintelui care refuză predarea) încheierea de admitere în principiu a executării silite, cu obligația de a respecta programul de vizită stabilit.
3. Termenul pentru executare voluntară:
Debitorul are la dispoziție o lună de la comunicarea încheierii pentru a-și îndeplini voluntar obligația.
4. Procedura de executare silită:
Dacă debitorul nu se conformează, executorul va proceda la executarea silită a sentinței.
5. Asistența DGASPC:
Executarea va avea loc în prezența unui reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
6. Intervenția unui psiholog (dacă este necesar):
La solicitarea executorului sau a reprezentantului DGASPC, un psiholog desemnat poate asista la executare.
7. Intervenția forței publice:
La solicitarea executorului judecătoresc, agenții forței publice pot fi obligați să intervină pentru a asista la executare.
Ce nu este permis în timpul executării silite:
Niciunei persoane nu i se permite să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui în vederea realizării executării.
Citiți baza legală, Legea 134/2010:
Art. 910, 911, 912 și 913.