avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienare parentala + schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienare parentala + schimbare domiciliu minor

În cazul în care un copil de 6 ani este Alienat parental de către părintele la care are domiciliul ce se poate face ? Care sunt pașii pe care trebuie urmați? Cum putem dovedi alienarea parentala?
Cum putem dovedi ca copilul minor locuiește cu străbunicii iar mama copilului locuiește și muncește intr o localitate la 300km depărtare iar ea minte ca vine acasă săptămânal să stea cu copilul ?
Cel mai recent răspuns: fotbalistu90 , utilizator 14:45, 9 Septembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate sesiza Protectia Copiluluii care va verifica cu cine locuieste copilul, cine se ocupa constant de suravegherea si cresterea acestuia, toate in cadrul unei anchete sociale extinse.

Se poate solicita includerea minorului intr un program de supraveghere a legaturilor personale si de evaluare a stilurilor parentale de atasament, urmand ca dupa finalizarea acestuia sa se faca un raport care sa arate concluziile si sa faca recomandarile necesare echilibrarii relatiilor parentale.

Evident ca se poate lua in discutie si o eventuala actiune in instanta, insa ati dat mult prea putine amanunte cu privire la situatia dvs legala si a minorului.
Am vorbit la dgaspc să fac sesizare și mi-au spus ca doar instanța poate dispune evaluarea copilului de către un psiholog expert, cei de la dgaspc au doar psiholog pentru copii cu probleme care sunt în plasament etc. copilul meu este alienat parental spunându mi ca i-a interzis mama ei diverse lucruri care sunt normale pentru un tata. Am autoritate părintească comună și program de vizită cu copilul care de fapt nu mă lasă să o văd. O lasă crescută la străbunici iar ea este plecată la muncă la 300 km cu contract de muncă și îi minte pe cei de la ancheta socială ca vine săptămânal acasă .

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Se poate sesiza Protectia Copiluluii care va verifica cu cine locuieste copilul, cine se ocupa constant de suravegherea si cresterea acestuia, toate in cadrul unei anchete sociale extinse.

Se poate solicita includerea minorului intr un program de supraveghere a legaturilor personale si de evaluare a stilurilor parentale de atasament, urmand ca dupa finalizarea acestuia sa se faca un raport care sa arate concluziile si sa faca recomandarile necesare echilibrarii relatiilor parentale.

Evident ca se poate lua in discutie si o eventuala actiune in instanta, insa ati dat mult prea putine amanunte cu privire la situatia dvs legala si a minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credeti ca pot sa obtin custodia copilului deoarece mama este cu noul iubit si lasa copilul cu bunicii? luptator luptator Situatia este astfel : mama e in alta localitate la noul ei iubit( merge, vine ),iar copilul a ramas acasa la 600 km distanta cu bunica care are servici si ... (vezi toată discuția)
Minori TarauPaulAndrei TarauPaulAndrei Buna seara,cum se poate dovedi ,,sindromul alienarii parintesti''? (vezi toată discuția)
Program minor,domiciliu locuinta minor,copropietar la locuinta dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna seara, In urma unei ordonante prezidentiale mi-a fost stabilit un program de vizita a copilului meu de ex: marti si joi 16-19 si sambata duminica ... (vezi toată discuția)