avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Gina Pluri

Activitate Gina Pluri

Buna dimineata,
Va rog indrumare pentru urmatoarea situatie:
Primesc notificare de conformare Ro e-TVA, diferenta {in urma analizei facute) provine din dublarea incasarilor cu bon fiscal.
Obiectul de activitate este vanzarea mobilei, modul nostru de lucru este de a emite factura de avans pentru fiecare bon fiscal, pentru o evidenta corecta a comenzilor primite de la clienti,
produsele fiind livrate in termen de 1 luna sau 2 luni.
In declaratia 394 sunt raportate si facturile de avans,aferente sumelor din bonuri fiscale, care sunt trasmise zilnic catre Anaf. Acestea reprezinta aprox 90% din totalul incasarilor si sunt aprox 3000 de facturi. Deci , nu pot sa intervin manual , asa cum am inteles ca au rezolvat o parte din contribuabili.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg care este modul corect de raportare.
Softul meu are o problema? Modul meu de lucru?
Programatorii care au realizat softul spun ca nu au o baza legala pentru a modifica setarile in D394 , astfel incat sa nu am diferente.
Legat de baza legala, eu cred ca este suficient sa primesc aceste notificari din care reiese ca nu raportez corect.
Mentionez ca factura de avans are cod 751, iar storno avans si factura de iesire au cod 380. Dar , aceste coduri nu au importanta pentru aceste neconcordante, in acest moment.
In P300 la rd 9 avem:
e-Factura
e-case de marcat
D394,
totalul lor fiind rd 9 din D300.
Informatiile sunt din webinarul Sistemul e-Tva, din 2 aprilie 2025, organizat de dvoastra.
Asta inseamna ca D394 nu este configurata corect?
O sa faca Anaf modificari? Sau noi?

Va multumesc,
Gina Sontica