avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate nicu_eden

Activitate nicu_eden

Și să vă mai dau o ultimă informație pentru că mi-a plăcut că mi-ati urat succes în câștigarea procesului la Tribunalul Constanța.

Văzând că soția supraviețuitoare a fratelui meu nu a realizat nimic toată viața ei, că a avut apartament, cu care a girat creditul luat de la BRD filiala Mangalia de 20 milioane lei vechi în anul 1996 și fiindu-mi milă de ea, cu toate că și-a bătut joc de mama mea, a înfometat-o, a bătut-o și a ținut-o în frig, prin avocata mea, i-am propus să rămână în casa părintească cât trăiește ea, să îi dau și 10.000 de euro, fără niciun fel de obligație din partea ei ( la expertiza imobiliara din data de 03 aprilie 2021 expertul desemnat de instanța de fond a evaluat casa părintească la 7 540 de euro, iar, instanţa de fond obligand-o să-mi dea mie sultă in cuantum de 3580 de euro , cu rugămintea să mergem la notar și să facem actele, ca după decesul acestei soții supraviețuitoare, casa părintească să rămână in proprietatea celor 2 fiice ale mele.
A vorbit avocata mea cu avocata soției supraviețuitoare despre acest lucru, înainte să fac cererea de apel către Judecătoria Mangalia, apelul se judeca la Tribunalul Constanța.
Și știți ce răspuns a dat distinsa soție supraviețuitoare, născută pe data de 06 iunie 1948?

Că este de acord cu această propunere, îmi dă casa părintească, plătită integral in data de 01 octombrie 2001 ( mama decedase pe 22 septembrie 2001) de subsemnatul, dacă îi cumpăr o casă aleasă de ea de 70.000- 80.000 EURO în Mangalia care să aibă verandă și cel puțin 500 mp de teren în jurul casei.
Bineînțeles, că la așa o lăcomie și nesimțire am fost categoric împotrivă și am refuzat " propunerea".
Deci, nu pot fi acuzat de lipsă de omenie sau de lipsa de înțelegere a situației în care a ajuns din cauza că si-a ipotecat apartamentul la bătrânețe pentru un credit riscant, care a dus la pierderea apartamentului său.

Iar, la Judecătoria Mangalia a fost o farsă de proces, nu-mi puteam imagina că în anul 2022 un judecător fost ofițer DNA, să dea o asemenea hotărâre într-un dosar de succesiune.

Vă doresc multe succese profesionale, dacă mai sunteți notar public în activitate, dacă sunteți pensionară, pensie îndelungată, și multă sănătate!

Și nu mai fiți așa încrâncenată pe cine pe care nu l-ati văzut în viata dumneavoastră ( adică pe mine, asa6cum doamna doctor psihiatru nu l-a văzut în viața ei oe fratele meu și totuși i-a eliberat adeverința medicală nr.3717/ 01.04.2019 , care a stat la baza încheierii testamentului autentificat sub nr.237/02.04.2019 la B.I.N. .... din Mangalia).

Să fiți sănătoasă și să mai dați îndrumări juridice celor care scriu pe acest forum!

raluk0207 a scris:

Succes! Dacă sunteți atât de sigur, de ce ne mai deranjati pe aici?

Chiar așa s-a întâmplat!
Sunt probe la dosar ( declarațiile celor 2 martori propuși de reclamant și 1 martor propus de pârâta ( soția supraviețuitoare) și interogatoriul pârâtei care recunoaște că din septembrie 2001 și până în luna aprilie 2002 a locuit in casa părintească din localitatea Draganesti-Olt, iar la începutul lunii octombrie 2001, a venit și fratele meu la iubita concubină în Draganesti-Olt, este interogatoriu pârâtei la dosar, luat pe data de 10 octombrie 2020.
Fratele meu nu a contribuit cu 1 leu la înmormântarea mamei noastre, că nu avea serviciu și era vai de capul lui și cu atât mai mult nu avea bani de tren să ajungă din Draganesti-Olt la Mangalia.
Nu vreți să înțelegi că, practic, fratele meu nu avea nicio sursă de venit din care să trăiască?
Spuneți că trebuie să dovedesc că nu a acceptat moștenirea după mama noastră.
Tocmai asta voi face la apelul de la Tribunalul Constanța Secția I Civilă, Completul A2, care s-a înregistrat în luna aprilie 2022 și s-a suspendat în temeiul art.413 alin.1 pct.2 din Codul de procedură civilă, până la darea unei soluții definitive în dosarul penal nr..../P/2021 înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, privind infracţiunea săvârşită de medicul psihiatru care a eliberat adeverința medicală falsă, care atestă discernământul fratele meu, fără să-l fi examinat psihiatric, nici măcar nu l-a văzut în viața ei, darămite să-l consulte și in care nu s-a dat o soluție definitivă.

Dacă aveați timp să citiți toate aceste lucruri, pe care le-am prezentat în luna martie 2025, nu mai erați așa mirată și surprinsă acum, în luna iulie 2025.
Sau, este rea voința în aprecierea faptelor din partea dumneavoastră.

La sfârșitul apelului, voi posta pe acest site decizia civilă a Tribunalului Constanta, în care se va arăta faptul că instanța de apel mă va declarat unic moștenitor al mamei mele, iar intimata pârâtă , soția supraviețuitoare, nu va primi nimic moștenire după mama mea, pe care a batjocorită și umilit-o și pe care a băgat-o in pământ din 1998 și până în 2001, când a murit.

Dacă mama ar putea ști, că acest judecător MEȘCA IONUȚ-CEZAR, ( acuma este la Judecătoria Bolintin Vale) care a dat hotărârea nr.153/ 03.02.2022 prin care i-a atribuit în proprietate și deplină posesie casa acesteia, s-ar răscruci în mormânt de durere și nedreptate.

Ați pus întrebarea "De ce nu ați cumpărat apartamentul dvs.?".

Dacă ați fi citit ce am scris anterior, ați fi observat că nu este vorba de un apartament, ci de o casă nationalizata, pe care subsemnatul am cumpărat-o in temeiul Legii nr.112/1995, plătind ratele lunare atât în timpul vieții mamei mele ( 29.07.1997- 22.09.2001) , in 29.07.1997 s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare dintre GOLD RA MANGALIA și mama mea, cât și după decesului mamei, pe data de 01.10.2001 am achitat 6 ani de rate, care trebuiau plătite până în 2007 ( perioada de rate era de 10 ani, 1997-2007).
Nu puteam să fi încheiat contractul de vânzare-cumpărare întrucât CHIRIAȘ, ERA MAMA MEA și nu eu, fiul acesteia, că s-a cumpărat imobilul mamei mele în condițiile Legii nr.112/1995.

Am tras concluzia că ori nu cunoașteți legislația privind succesiunea, ori sunteți rău intenționată și căutați să cădeti totdeauna în picioare, ca pisica.
Nu am dorit să vă mai dau replica, dar, văzând ce afirmații ați putut face, nu m-am putut abține.
Și mai spuneți că sunteți notar public.

Toate

raluk0207 a scris:

Ce convenabil! Tocmai în primele 6 luni după decesul mamei fratele s-a mutat cu concubina în județul Olt :))
Nu a mișcat un pai și jumate de an nu a mai dat pe acasă. N-a venit la pomeni, la parastase.
Iar în a 7-a lună s-a întors.
Doar că mai trebuia și dovedit acest aspect, că niciun judecător nu decade pe cineva din drepturile succesorale, doar pentru ca spune așa un alt moștenitor.
Acceptarea moștenirii nu este condiționată nicăieri de existenta vreunui bun.
Pot sa accept o moștenire și ulterior sa vad dacă defunctul deținea ceva în proprietate.
Fratele dvs avea calitatea de succesibil al mamei, având dreptul la 1/2 din apartament.
Dvs tot nu vreți sa înțelegeți ca acceptarea moștenirii este indivizibila. Adică privește TOT ce avea defunctul la data morții, dar și tot ce va dobândi ulterior.
De ce nu ați cumpărat apartamentul dvs?

După decesul mamei pe data de 22 septembrie 2001, fratele meu care nu era căsătorit cu soția supraviețuitoare ( s-a căsătorit pe 19 octombrie 2007), dar, avea o relație de concubinaj cu aceasta, care locuia in casa părintească din localitatea Draganesti-Olt, jud. Olt ( pe care a vândut-o în primăvara anului 2002 și a împărțit banii cu sora sa) a plecat la începutul lunii octombrie 2001 în localitatea Draganesti-Olt, unde a locuit cu concubina, viitoarea soției, până la începutul lunii aprilie 2002 ( 2 declarații de martori propuși de reclamant și o declarație de martor propus de pârâtă ( viitoarea soție supraviețuitoare începând cu 2007), când s-a întors cu concubina în mun. Mangalia, unde a locuit amândoi, deoarece atât fratele, care a pierdut apartamentul dupa divorțul de prima soție, iar, concubina
si-a vândut apartamentul în ianuarie 1998, ca să nu o execute silit banca și apoi si-a vândut casa părintească din Draganesti-Olt in 2002 și neavând unde mai locui, au venit la casa mamei noastre decedată din MĂ, neavând unde să mai locuiască
În perioada 22.09.2001-22.03.2002 de 6 luni , de acceptare tacită a moştenirii după defuncta mamă, fratele meu nu a făcut nici un act de acceptare de acceptare tacită, nu a locuit în imobilul succesoral, nu a plătit taxele și impozitele aferente imobilului, nu a efectuat reparații și îmbunătățiri, practic, nu a făcut niciun act de acceptare tacită a moștenirii.

De acceptare expresă nu poate fi vorba, nu a dat declarație la notarul public ( dacă l-ați fi cunoscut dumneavoastră, ar fi dat la biroul notarial raluk0207 declarație că acceptă tacit moștenirea după mama noastră). și nu a făcut nici un act de acceptare expresă ( o scrisoare, o cerere de obținerea Anexei 24 de la Primăria mun.Mangalia, etc.).

Dacă fratele meu nu a acceptat expres sau tacit moștenirea după mama noastră, înseamnă că este străin de moștenirea după mama noastră, iar, soția supraviețuitoare ce să accepte expres sau tacit, dacă fratele nu avea niciun bun imobil in proprietatea sa?

Da, eu ( reclamantul) am acceptat expres și tacit moștenirea după mama mea.
De ce am plătit prețul integral al imobilului, dacă știam că imobilul nu-mi aparține?
Pentru că eu am făcut dosarul în vederea cumpărării imobilul in anul 1997, fiind o casă naționalizată, am cumpărat-o în condițiile Legii nr.112/1995, pe numele mamei mele, ea fiind chiriașă, în rate, pentru o perioadă de 10 ani de la GOLD RA Mangalia ( ICRALUL din Mangalia), pe care in perioada 1997 -2001 le-am achita eu, pentru că mama avea o pensie de urmaș după tata, in cuantum de 300.000 lei vechi ( adică 30 de RON) pe lună.
Pe data de 22 septembrie 2001 mama decedat și mai erau de plătit încă 6 ani de rate lunare.
Pe data de 01 octombrie 2001, am făcut un CAR și am plătit prețul integral al imobilului succesoral și apoi Judecătoria Mangalia a ridicat ipoteca pe imobil.
Dacă nu achitat eu prețul integral, GOLD RA avea ipoteca pe imobil și pierdeam proprietate asupra imobilului.
Fratele meu era șomer și ce bani câștiga ocazional, îi dădea pe băutură și țigări, trăind din mila vecinilor..
Observ că tot așa ați rămas ca in luna martie 2025.
Nici măcar nu doream să-mi răspundeți dumneavoastră și vă rog când mai postez ceva să vă abțineți să-mi răspundeți!
Vă mulțumesc anticipat.

raluk0207 a scris:

Acceptarea moștenirii nu este numai expresă (prin declarație notariala), ci și tacită.
Sunt acte de acceptare tacită a moștenirii: orice acte de administrare, de conservare, de folosire și de dispoziție a bunurilor din masa succesorală.
Faptul ca fratele și cumnata au locuit acolo și cumnata a continuat sa locuiască în același imobil după decesul fratelui sunt acte de acceptare tacită.
Dvs ați acceptat expres moștenirea mamei? De ce ați investit intr-un imobil, care legal nu va aparținea?
Da, este posibil în anul 2025, intr-o tara din UE.

Doamnă, cum poate soția supraviețuitoare să ai tupeu să pretindă că instanța a procedat legal când i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabi in natură al defunctei mame, când soțul decedat al acesteia, fratele meu, cât și această " doamnă" nu au contribuit cu 1 leu la cumpărarea imobilului succesoral al defunctei mame, subsematul având chitanțele originale, primite de la ICRAL Mangalia că am achitat imobilul succesoral care era pe numele mamei noastre, la fel și soțul acesteia, fratele meu nu a plătit 1 leu pe acest imobil, ambii au avut apartamente proprietate personală în mun.Mangalia, pe care le-au pierdut, ambii fiind la a doua căsătorie, care a durat din 19 octombrie 2007 până pe 21 aprilie 2021, adică o persoană de 11 ani și 4 luni ( deci, nu este o perioadă îndelungată de zeci de ani, soția supraviețuitoare căsătorindu- se din interes, neavând unde locui).

De asemenea, fratele meu nu a acceptat expres sau tacit moștenirea după defuncta mamă și nici soția supraviețuitoare nu a acceptat expres sau tacit moștenirea legală după soțul decedat și nici testamentul autentic nu l-a acceptat expres sau tacit, astfel că atât soțul pârâtei ( fratele meu) , cat soția supraviețuitoare ( pârâta) sunt străini de moștenirea mamei noastre decedate, iar, soția supraviețuitoare este străină de moștenirea după soțul decedat.
Soția supraviețuitoare, după divorțul de primul soț, a luat credit în anul 1996 de la filiala BRD Mangalia, de 20 milioane de lei, girand cu apartamentul proprietate personală și pe 26 ianuarie 1998, a fost nevoita să vândă apartamentul cu 30 milioane lei vechi, pentru a achita creditul, fiind posibilă să fie executată silit de filiala BRD Mangalia.

Neavând unde dormi, a venit la concubinul ei, fratele meu, care locuia în imobilul succesoral al defunctei mele mame și in 3 ani, prin mizeriile pe care i le făceau atât fratele și soția supraviețuitoare, prin înfometare si frig pe timpul iernilor au băgat- o in pământ pe mama mea, aceasta decedând pe 22 septembrie 2001.
Cu toate acestea instanta de fond, Judecătoria Mangalia, în ciuda tuturor apărărilor invocate de către reclamant ( subsemnatul) și a tuturor probelor de la dosar i-a atribuit în deplină proprietatea și posesie imobilul succesoral din mun.Mangalia al defunctei mame soției supraviețuitoare pe motivul că " este locuința acesteia și a efectuat îmbunătățiri și reparații la imobilul", cu toate că Raportul Expertizei Imobiliarele arată că reclamantul ( subsemnatul) a efectuat reparații și îmbunătățiri în cuantum de 1470 euro, iar fratele meu a efectuat reparații și îmbunătățiri în cuantum de 1070 de euro.
Cum este posibil așa ceva în România, țară membră a UNIUNII EUROPENE?

Și dumneavoastră o compătimiți pe soția supraviețuitoare a defunctului soț?

CHKa a scris:

Stimate @nicu_eden , eu sunt ultima persoana care ar putea fi suspectata de competenta in probleme de drept , nu sunt jurist . Doar v-am spus ca va inteleg frustrarea , e omeneasca , si v-am povestit cum mi-a deschis judecatoarea - din doua vorbe - ochii despre cum functioneaza justitia . Probabil si instanta a considerat ca , desi nu a acceptat in termen mostenirea , dvs. i-ati recunoscut fratelui dreptul de succesor . Nu v-ati considerat singurul mostenitor al mamei ca , daca ati fi crezut ca el nu are nici un drept , ati fi cerut evacuarea lui pentru lipsa de titlu . Si asta - sa nu negati - pentru ca stiati ca si el are drepturi . Dvs. ati luat-o ca pe o ofensa , dar cei care v-au raspuns ( mai putin eu ) au facut-o din pozitia lor de avocati , notari - oameni care chiar stiu ce vorbesc si , cu toate ca nu asa ati perceput , au incercat sa va ajute , aratand-va cam cum e posibil sa judece instanta . Poate … putin mai colorat , dar tot de ajutor au vrut sa va fie , ca altminteri v-ar fi ignorat postarea si nu se deranjau . Acum , urmeaza sa asteptati sa se deruleze procedurile , tot nu aveti ce face … De hotarat , instanta va hotari , indiferent cine v-a dat - sau nu - dreptate , aici , pe forum … PS. Sa nu va mirati daca fratele dvs. chiar a vrut sa-si lase bunurile sotiei , au fost parteneri si soti o lunga perioada , iar pe durata bolii l-a ingrijit . Si va asigur , e greu , foarte greu sa-ti vezi jumatatea cum se stinge , incet dar sigur … E cumplit …

Sărut mâna, doamna avocat.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns și vă rog, dacă se poate să-mi spuneți temeiul juridic și motivele pentru care se anuleze testamentul autentic dacă instanța a dispun desfiinţarea ((anularea) adeverinței medicale care atestă capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte civile/notariale a testatorului..

Vă mulțumesc anticipat.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, da, se anuleaza daca se retine aceasta infractiune si se desfiinteaza aseverinta medicala.

Dacă instanța ( Judecătoria, Tribunalul) de la Secția penală, dispune că adeverința medicală care atestă capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte civile/notariale, care a stat la baza încheierii unui testament autentificat la un birou notarial este falsă, deoarece a fost eliberată de medicul psihiatru fără ca testatorul să fie examinat psihiatric, fiind desfiinţată, actul subsecvent, testamentul autentic se anulează ( desființează) și acesta?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile pe care le voi primi de la persoanele cu pregătirea juridică ( avocați, notari publici, judecători, consilieri juridici și alte persoane cu studii superioare juridice).
Bună ziua.
Vă deranjez cu o rugăminte.
Dacă are cineva de pe forum cartea " Expertiza criminalistică a scrisului de mână și semnăturii de cuantum redus" de Adrian Frățilă și Gheorghe Pășescu, data apariției 21.03.2008, Editura Pro Universitaria, 184 de pagini, vă rog frumos să-mi trimită o copie xerox de pe aceasta la adresa de e-mail nicu_eden@yahoo.com.
Vă mulțumesc frumos.
Bună ziua.
Vă deranjez cu o întrebare.
Asociația de proprietari bloc.. are 4 etaje și.este compusă din 2 scări, sc.A care are un număr de 15 apartamente, din care 4 apartamente cu 4 camere și 11 apartamente cu 3 camere și sc.B cu 18 apartamente și 2 garsoniere, din care 4 apartamente cu 4 camere, 14 apartamente cu 3 camere.
În total 35 de locuințe din care 33 de apartamente și 2 garsoniere.
Administratorul Asociația de proprietari este o doamnă care este pensionară din anul 2021 ( a ieșit la pensie de la asociația de proprietari) și este angajată de comitetul executiv al asociației din anul 2000, cu program de 8 ore zilnic, cu toate că, întocmesc 2 liste cu cheltuieli de întreținere pe luna ( o listă pentru fiecare scară), nimai pentru consumul de apa rece, de curent pe casa scării și pentru firma de curățenie căreia îi plătește 600 lei lunar.
Are 2 zile pe săptămână ( foarte multe ore pentru încasarea banilor) cate 2 ore de la ora 16.00.-18.00. când încasează banii de la proprietari și in rest întocmește fise de pontaj cu cate 8 ore pe zi pe care i le semnează președintele asociației.
În rest, nu face nimic!
Sunt ani când nu s-a făcut nicio reparație sau lucrări de întreținere a clădirii.
Mentionez că este plătită de membrii asociației cu salariul minim pe economie în cuantum de 4.056 lei lunar, îi achitam CAS, CASS, impozitul pe salariu, etc.
Salariul minim pe economie i-a fost aprobat de comitetul executiv, format din președintele asociației și 3 membri

Am formulat sesizări la Primăria mun.Constanța privitoare la faptul că această doamnă administrator nu muncește nici măcar 2 ore zilnic pe zi și cu toate acestea, Primăria nu a luat nicio măsură, mi-a comunicat că o pot da în judecată.

Administratorul se comportă ca un proprietar al blocului, considerând locatarii acestuia ca un fel de "chiriași "care trebuie să execute tot ce solicită acesta, salariul mare, fără să facă mai nimic, să oprească bani pe listele de plată pentru diverse lucrări, care consideră ea ca fiind necesare ( de exemplu acum ne pune sa plătim câte 50 lei lunar, timp de 16 luni, pentru repararea trotuarelor din jurul blocului, deoarece sunt deteriorare, așa consideră doamna administrator, când de fapt trotuarele sunt într-o stare bună).
Nu ne-a prezentat niciun deviz privind lucrarea respectivă, nici 3 oferte pentru executarea lucrării, din oficiu, așa a hotărât administratorul, iar, comitetul executiv, bănuim, că a aprobat și nu a afișat la avizierul asociației niciun document privind această lucrare.

Întrebare mea este: este legal să cumuleze pensia pentru limită de vârstă cu salariul minim pe economie primit de la Asociația de proprietari pe baza contractului individual de muncă de 8 ore pe zi?
Ce instituție poate constata că această doamnă administrator nu muncește nici măcar 2 ore zilnic pentru Asociația de proprietari și primește salariul pentru 8 ore lucrate pe zi?
Către ce instituție a Statului Român să ma adresez ca să ia sfârșit această hoție pe față a doamnei administrator și a comitetului executiv al Asociației de proprietari?
M-am adresat Inspectoratului Teritorial de Muncă din municipiul C. și nu au luat nicio măsură pentru a rezolva această problemă.
Care este baza legală și cum trebuie să procedăm, noi proprietarii asociației pentru a o înlătura din acest post de administrator?
Mentionez că la adunările generala ale asociației această doamnă administrator prezintă raportul de activitate al Asociației de proprietari, întocmește convocatorul adunărilor generale, îi influențează pe anumiți proprietari, care o susțin să voteze numai ce aceasta propune, iar membrii comitetului executiv sunt niște marionete care semnează tot ce le pune în față această doamnă administrator.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
@CHKa

Stimată doamnă,

Vă mulțumesc pentru bunăvoința dovedită în a-mi da explicații logice și motivate.
Sunteți singura persoană care mi-ati dat un răspuns cu empatie și in care ați afirmat că am și eu dreptate parțial în tot ceea ce am susținut până acum pe acest forum.
Nu mi-ați dat un răspuns, cu conotații de luare peste picior, cu expresii neortodoxe, gen " pe dvs. vă scărpină acest testament" vezi raluk0207) dovedit echilibru și competență.

Eu sunt nou pe acest forum și am constatat că sunt câteva persoane pe acest forum, care au calitatea de moderatori și se comportă ca niște DUMNEZEI, și cred că dețin adevărul absolut, iar, eu m-am simțit ca un pigmeu, având alte păreri vis a vis de ceea ce au spus cei care mi-au dat răspunsuri și care și-au arătat superioritatea lor profesionala, luându-mă peste picior, pentru că am îndrăznit să-i contrazic.
Uite, că pe dumneavoastră nu vă contrazic că sunt de acord cu răspunsul pe care m-i l-ați dat.

Eu am afirmat că dacă instanța desființează adeverința medicală care a stat la baza încheierii testamentului autentic nr.237/02.04.2019 la BIN......din Mangalia, înseamnă că soția supraviețuitoare a apelat la furt ( prin fals intelectual al medicului psihiatru) și instanța de apel de la Tribunalul Constanta, de acea a suspendat judecarea cauzei în dosarul civil nr...../254/2019, la data de 01 februarie 2023, in temeiul art.413 alin.2 Cod procedură civilă, (suspendarea judecării cauzei pentru că soluția definitivă în dosarul penal nr..../P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța are o ÎNRAURIRE COVÂRȘITOARE asupra judecării cauzei din dosarul civil nr...../254/2019-succesiune aflat pe rolul Tribunalului Constanța faza de apel, eu fiind apelantul reclamant care am făcut cerere de apel.

In cererea de chemare în judecată la instanța de fond, Judecătoria Mangalia, am invocat excepția neacceptarii moștenirii defunctei mame de către fratele meu..... , în termen de 6 luni, ( 22.09.2001-22.03.2002, mama a decedat la 22.09.2001) deoarece a fost plecat după înmormântarea mamei la domiciliul soției supraviețuitoare ( atunci era concubina lui, fiind divorțată, abia în octombrie 2007 se vor căsători la varsta de 60 de ani, fratele fiind la a doua soție, la fel și ea), aceasta având domiciliul la casa părintească din localitatea Draganesti-Olt, Jud.Olt ( casă pe care a vândut-o in 2002 împărțind banii cu sora sa, iar, în 1998 și-a vândut apartamentul proprietate personală din Mangalia, ipotecat in 1996, la filiala BRD din Mangalia, pentru un credit pe care l-a contractat și pe care nu l-a mai plătit și pentru a nu fi executată silit a fost nevoita soția supraviețuitoare a fratelui decedat ( în perioada 1996-2007 era concubina) să vândă apartamentul și să plătească la bancă creditul, practic, a rămas fără un adăpost deasupra capului) și a fost nevoita să locuiască in casa ei părintească).

Deci, în octombrie 2001, după înmormântarea mamei noastre, fratele meu a plecat la concubina sa, actuala soție supraviețuitoare in localitatea Draganesti-Olt și s-au întors împreună in Mangalia, in luna aprilie 2002, locuind în imobilul succesoral al defunctei mame, eu locuind in Constanța.

In perioada de 6 luni de acceptare a succesiunii după mama noastră decedată, fratele meu nu a acceptat expres la notar moștenirea și nici nu a făcut un act de acceptare tacită a moştenirii după defuncta mamă, adică, nu a plătit taxe și impozite aferente imobilului succesoral, nu a locuit în imobilul succesoral, nu a efectuat îmbunătățiri și reparații, nu a făcut niciun act de acceptare tacită, fapt, dovedit cu probe la dosar, nu deducții logice, declarațiile celor 2 martori propuși de subsemnatul ( fiind reclamant în dosarul civil succesiune, iar soția supraviețuitoare fiind pârât) , precum și declarația unei martorei propusă de pârâtă, toți 3 martori declarând că în perioada celor 6 luni, fratele meu NU A LOCUIT ÎN imobilul succesoral al defunctei mame din mun.Mangalia.

Instanța de fond a spus că această excepție este o apărare de fond și o vom analiza la dezbaterea pe fond a cauzei și până la urmă nu a mai dezbătut această neacceptare a moștenirii defunctei mame de către fratele meu și in Hotărârea nr.153/03.02.2022 a Judecătoriei Mangalia instanța de fond, fără să motiveze, a constatat că fratele meu a acceptat tacit moștenirea după defuncta mamă, deoarece, a locuit în imobilul succesoral înainte și după decesul mamei noastre, fără să mentioneze motivele pentru care mi-a respins apărările și susținerile reclamantului, ( adică ale mele).

Am invocat la instanța de fond aceeași excepție( nu eu am invocat, avocatul ales de către mine) privind neacceptarea expres sau tacit a moștenirii defunctului soț ( fratele meu) de către soția supraviețuitoare, care nu a acceptat expres la un notar public moștenirea lăsată de defunctul soț și nu a făcut nici un act de acceptare tacită a moştenirii, nu a plătit impozitul și taxele pentru imobilul succesoral in perioada de acceptare a moștenirii defunctului soț ( perioada de 1 an, 21 aprilie 2019-21 aprilie 2020, fratele meu a decedat pe data de 21 aprilie 2019, la vârsta de 70 de ani).

Dacă instanța de fond dezbatea excepțiile invocate de subsemnatul de neacceptarea moștenirii defunctei mame de către fratele meu și neacceptarea moștenirii defunctului soț de către soția supraviețuitoare, instanța trebuia să constate că fratele meu nu a acceptat expres sau tacit moștenirea după mama noastră și trebuia declarat străin de moștenirea după mama noastră, deci, nu este mostenitor legal după mama decedată și atunci testament autentic al fratelui meu, având la bază o adeverința medicala falsă, eliberată de un medic primar psihiatru, care a încălcat jurământul lui Hipocrate, rămânea fără obiect și nu avea nicio valoare.

Problema neacceptarii moștenirii defunctei mame de către fratele meu și a moștenirii defunctului soț de către soția supraviețuitoare am .trecut-o ca primul motiv de apel.

V-am explicat aceste lucruri din respect pentru dumneavoastră și pentru modul deosebit de binevoitor cum m-ați trat ca un OM și nu cum m-au ironizat unele persoane de pe acest forum, luându-mă la " mișto" , cum se spune în argou, că nu le dau eu lecții de drept dumnealor, eu neavând această intenție, ci, să fiu ajutat ca să îmi dobândesc casa părintească, fiind îndreptățit să primesc moștenirea lăsată de părinții mei și să nu ajungă pe mâna unei venetici, care a bătut-o și chiniit-o și înfometat-o pe mama, fiind in casa ei și nu era în casa fratelui meu și a soției supraviețuitoare.

Dacă îmi dați o adresă de e-mail va pot trimite pe adresa dumneavoastră anumite înscrisuri care îmi dau dreptate în ceea ce am scris pe acest forum până acum și mulțumesc administratorilor forumului și tuturor moderatorilor și utilizatorilor care au binevoit să-mi dea răspunsuri.
@raluk0207

Nu v-am trimis testamentul și nu ați văzut că discernământul testatorului a rezultat din adeverința medicală nr.3717 FALSĂ,care atestă deplinătatea facultăților mintale ale testatorului, această adeverință medicală a stat la baza întocmirii testamentului de către notar, FĂRĂ ACEASTĂ ADEVERINȚĂ MEDICALĂ NOTARUL PUBLIC NU ÎNCHEIA TESTAMENTUL!
Chiar nu vreți să acceptați acest lucru?
Ok, îmi pierd timp de pomană cu cineva care este deținătorul absolut al adevărului.