Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Succes! Dacă sunteți atât de sigur, de ce ne mai deranjati pe aici?
Ce convenabil! Tocmai în primele 6 luni după decesul mamei fratele s-a mutat cu concubina în județul Olt :))
Nu a mișcat un pai și jumate de an nu a mai dat pe acasă. N-a venit la pomeni, la parastase.
Iar în a 7-a lună s-a întors.
Doar că mai trebuia și dovedit acest aspect, că niciun judecător nu decade pe cineva din drepturile succesorale, doar pentru ca spune așa un alt moștenitor.
Acceptarea moștenirii nu este condiționată nicăieri de existenta vreunui bun.
Pot sa accept o moștenire și ulterior sa vad dacă defunctul deținea ceva în proprietate.
Fratele dvs avea calitatea de succesibil al mamei, având dreptul la 1/2 din apartament.
Dvs tot nu vreți sa înțelegeți ca acceptarea moștenirii este indivizibila. Adică privește TOT ce avea defunctul la data morții, dar și tot ce va dobândi ulterior.
De ce nu ați cumpărat apartamentul dvs?
Acceptarea moștenirii nu este numai expresă (prin declarație notariala), ci și tacită.
Sunt acte de acceptare tacită a moștenirii: orice acte de administrare, de conservare, de folosire și de dispoziție a bunurilor din masa succesorală.
Faptul ca fratele și cumnata au locuit acolo și cumnata a continuat sa locuiască în același imobil după decesul fratelui sunt acte de acceptare tacită.
Dvs ați acceptat expres moștenirea mamei? De ce ați investit intr-un imobil, care legal nu va aparținea?
Da, este posibil în anul 2025, intr-o tara din UE.
Stimate @nicu_eden , eu sunt ultima persoana care ar putea fi suspectata de competenta in probleme de drept , nu sunt jurist . Doar v-am spus ca va inteleg frustrarea , e omeneasca , si v-am povestit cum mi-a deschis judecatoarea - din doua vorbe - ochii despre cum functioneaza justitia . Probabil si instanta a considerat ca , desi nu a acceptat in termen mostenirea , dvs. i-ati recunoscut fratelui dreptul de succesor . Nu v-ati considerat singurul mostenitor al mamei ca , daca ati fi crezut ca el nu are nici un drept , ati fi cerut evacuarea lui pentru lipsa de titlu . Si asta - sa nu negati - pentru ca stiati ca si el are drepturi . Dvs. ati luat-o ca pe o ofensa , dar cei care v-au raspuns ( mai putin eu ) au facut-o din pozitia lor de avocati , notari - oameni care chiar stiu ce vorbesc si , cu toate ca nu asa ati perceput , au incercat sa va ajute , aratand-va cam cum e posibil sa judece instanta . Poate … putin mai colorat , dar tot de ajutor au vrut sa va fie , ca altminteri v-ar fi ignorat postarea si nu se deranjau . Acum , urmeaza sa asteptati sa se deruleze procedurile , tot nu aveti ce face … De hotarat , instanta va hotari , indiferent cine v-a dat - sau nu - dreptate , aici , pe forum … PS. Sa nu va mirati daca fratele dvs. chiar a vrut sa-si lase bunurile sotiei , au fost parteneri si soti o lunga perioada , iar pe durata bolii l-a ingrijit . Si va asigur , e greu , foarte greu sa-ti vezi jumatatea cum se stinge , incet dar sigur … E cumplit …
Buna ziua, da, se anuleaza daca se retine aceasta infractiune si se desfiinteaza aseverinta medicala.