avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Vasile

Activitate Cristina Vasile

Buna ziua!

Am o spetza si am rugamintea sa ma ajutati cu niste sfaturi.

Administratorul firmei vrea sa ofere o sponsorizare sub forma unei burse private de 5000 lei unei masterande. Aceasta bursa privata (5000 lei este 3/000 din CA) vrea sa o dea integral, acum in decembrie 2015.

Intrebari:

1. Poate da dea toata suma acum, in decembrie pentru a putea scadea din impozitul pe profit la dec. 2015? deoarece in modelul de contract prevazut de legea 376/2004 privind acordarea burselor private scrie asa:

ART. 3
Prezentul contract se încheie pentru un termen de .........., începând cu data prezentului contract.

ART. 4
Persoana fizică sau persoana juridică de drept privat se obligă să asigure finanţarea bursei în cuantum de ............. lunar, pe o perioadă de .......... luni, începând cu luna .................... anul .......... .

2. masterandul mai poate beneficia de bursa privata ca sponsorizare daca in timp ce studiaza are si serviciu?

Multumesc anticipat!
Buna ziua!

La 30.09.2015 am 3000 lei cheltuieli protocol (mese de afaceri) nedeductibile conf. Reg. ev. fiscala.
1. La suma de 3000 mai calculez tva 24%, de 720 lei si mai fac autofactura intrucat la achizitii am dedus tva-ul?

2. Sau nu se mai colecteaza tva-ul la cheltuieli de protocol nedeductibile? Pentru chelt de protocol am facut referate ca sunt ,,tratatii si mese de afaceri".


Multumesc!
Buna ziu

Spuneti-mi va rog daca pentru suspendarea activitatii unui SRL, pentru Decizia asociatului unic care hotaraste suspendarea activitatii trebuie facuta si Anexa contor cuvinte?

Multumesc!
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie in care va rog sa ma lamuriti si pe mine:

Unui platitor de tva i s-a anulat codul de TVA din oficiu incepand cu 01.05.2015 intrucat a depus pe zero deconturile pe 6 luni consecutive. In aceasta situatie, clientul NU mai vrea se reinregistreze ca platitor de tva in perioada urmatoare.

Ce declaratii trebuie sa depuna pentru a figura NEplatitor de tva?

Multumesc!


Buna ziua!

Pot sa infiintez o SC la reg. Com. din Bucuresti iar denumirea firmei careia vreau sa-i verific disponibilitatea sa fie scrisa in engleza?
Imi permite legea romana?

Multumesc!
Răspuns la discuția Casa de marcat nefolosita
Trebuie sa o predati la ANAF!
Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu ca o societate care are ca obiect de activitate comert cu ridicata si care incaseaza si numerar pe baza de chitanta de la persoane juridice sa detina Registru de bani personali sau doar cei care au casa de marcat?

Mutumesc!
Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata niciodata.
Poate plati retroactiv undeva si cat?

Multumesc!
Răspuns la discuția Declaratie 205 pentru dividende
Daca am declarat dividendele cu impozitele aferente in decl. 205, ce presupune? Asociatii (sunt pensionari) vor mai fi impozitati, in baza acestei declaratii????
Buna ziua!

Asociatii unei firme au ridicat dividende pentru anii precedenti si firma a declarat in decl. 100 si platit impozitul aferent conform legislatiei in vigoare.

Intrebare:

Firma trebuie sa depuna decl. 205 pentru aceste dividende avand in vedere ca asociatii firmei sunt pensionari?

Multumesc!