avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate CalinCr

Activitate CalinCr

Răspuns la discuția Art 2553 în relația cu AJOFM
HG specifica atât: (1) Drepturile prevăzute la art. 72 din lege se acordă numai dacă persoanele îndreptăţite vor depune la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti, unde se află în evidenţă, în termen de maximum 60 de zile de la data încetării dreptului la indemnizaţie de şomaj ca urmare a angajării, următoarele documente:

Ajofm interpretează că s-ar număra si prima zi. Dar in HG nu specifică asta

Cornel Vasile a scris:

Se aplică articolul 2553 , numai daca nu este mentionat alt calcul in Legea 76/2002 sau in HG 174/2002.

Bună, am o întrebare: Art 2553 din codul civil se aplică și la relația cu instituțile publice?

Speța: În 11 noiembrie, am început să lucrez, fiind șomer. Am aplicat pentru pentru obţinerea drepturilor prevăzute de art.72 din Legea 76/2002 în data de 10 Ianuarie.

În normele de aplicare se menționează 60 de zile termen limită pentru depunerea unei adeverințe din partea angajatorului.
"(1)Drepturile prevăzute la art. 72 din lege se acordă numai dacă persoanele îndreptăţite vor depune la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti, unde se află în evidenţă, în termen de maximum 60 de zile de la data încetării dreptului la indemnizaţie de şomaj ca urmare a angajării, următoarele documente:"

AJOFM îmi spune că am întârziat cu o zi deoarece numără prima și ultima zi. Însă conform Art. 2553, nu ar trebui.

Se aplică articolul 2553 în acest caz?

Mulțumesc