avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate gloveil

Activitate gloveil

Răspuns la discuția fata cu schizofrenie; urgenta!!!
Bună ziua! Mă confrunt cu o situație foarte similară. Este vorba despre o cunoștință (nu este rudă) care suferă de schizofrenie și pe care aș vrea să o ajut. Totuși, mă lovesc de multe dificultăți. Starea ei este deplorabilă: locuiește într-un apartament abandonat, cu un geam spart, chiar în mijlocul iernii.

Am întâlnit-o de mai multe ori pe străzile din centrul orașului, unde stă frecvent. De cele mai multe ori, este îmbrăcată neadecvat – de exemplu, în maiou și desculță, chiar pe vreme rece. Într-un caz extrem, am găsit-o complet dezbrăcată, întinsă pe asfalt, în luna octombrie. Am sesizat atât poliția, cât și ambulanța, dar nu s-a luat nicio măsură concretă. În afară de a constata că nu era sub influența alcoolului sau a drogurilor, nu au făcut nimic. Nici poliția, nici echipajele medicale nu au considerat cazul o urgență. Dacă o astfel de situație nu este catalogată drept pericol sau urgență medicală, atunci nu știu ce ar putea justifica o internare involuntară.

Sper ca dumneavoastră să aveți mai mult noroc cu autoritățile. Dacă apar noutăți sau aveți sfaturi, vă rog să mi le transmiteți și mie. Am speranța că poate, totuși, există o soluție. Sănătate multă!