avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate daniela.valeanu

Activitate daniela.valeanu

Va multumesc din suflet pentru ajutor!

Cornel Vasile a scris:

Procedura de decontare a sumelor către angajatori
[ link extern ]

Va multumesc mult pentru raspuns! Indraznesc sa va mai intreb daca aveti idee cum isi poate deconta angajatorul indemnizatia pe care o plateste angajatului pentru concediul medical in aceasta situatie? Ce documente ii sunt necesare ca sa nu fie refuzat la plata de casa judeteana de asigurari sociale? Este o procedura aparte?
Buna ziua! Puteti sa imi spuneti va rog daca concediul de crestere a copilului reprezinta stagiu de cotizare si daca odata iesita din ccc pot sa beneficiez de concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav?
Chiar catre Inspectoratul de Politie faceti sesizarea. Va sfatuiesc sa nu o faceti online pentru ca dureaza foarte mult sa primiti raspuns. Intocmiti o adresa scrisa prin care sesizati situatia, mentionati ca v-a fost incalcat dreptul la protejarea datelor personale, ca suspectati un furt de date si cereti un raspuns rapid avand in vedere gravitatea incalcarii. Atasati copie de pe raspunsul primit de la ei si il depuneti la registratura de unde veti lua numar de inregistrare pe care trebuie sa vi-l puna pe o copie a cererii dvs.ca sa nu se ,,rataceasca". Ulterior depunerii, verificati daca aveti posibilitatea sa intrati si in audienta la inspectorul sef. Asa as proceda pentru ca e o situatie destul de suspecta. Succes!

Adrianazghn a scris:

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Dacă instituția respectiva este chiar inspectoratul de Poliție, iar sesizarea este redirecționată către parchet? Oare cum trebuie sa abordez situatia?

Multumesc pentru raspuns! Practic este o plafonare a valorii acestor tichete.
Ar trebui sa sesizati mai intai institutia de la care ati primit raspunsul. Sa nu fie vorba de o eroare sau greseala umana. In cazul in care este din cauza lor, sunt obligati prin lege sa sesizeze un incident de securitate avand ca obiect datele dumneavoastra personale. De obicei, institutiile au adresa de email in sectiunea contacte pentru fiecare compartiment. In urma raspunsului primit hotarati daca se impune sa faceti plangere la politie.

Adrianazghn a scris:

Buna ziua,
Am primit un răspuns de la o instituție a statului cum ca as fi făcut o petiție si ca aceasta a fost redirecționata. Ideea este ca eu nu am depus nimic și datele mele cu caracter personal au fost folosite de altcineva. Se poate face plângere la poliție pentru furtul de identitate? Mulțumesc frumos!

Buna seara! Ati mai intalnit vreo situatie in care intr-o institutie bugetara s-a plafonat valoarea totala anuala a tichetelor de masa la contravaloarea a 2 salarii minime brute din decembrie 2019, fara indexare cu indice le de consum, in baza legii 296/2023? Sunt angajata intr-o societate comerciala de interes public, cu actionar unic o uat judeteana, iar angajatorul fie ne va acorda tichetele de masa la valoarea prevazuta de lege pana in luna in care se va atinge valoarea maxima de 2 salarii pe care am precizat-o mai sus iar pana la sfaraitul anului nu va mai acorda acest beneficiu fie va diminua valoarea fiecarui tichet de masa astfel incat sa acorde aceste beneficii in fiecare luna. Indexarea cu indicele de consum o vor aplica din ianuarie 2025. Asa au inteles ei legea si nimeni nu ii poate convinge altfel. Legea 296 nici nu are norme de aplicare iar Ministerul Finantelor nu mi-a respuns nici astazi le petitia pe care am facut-o catre acesta in sensul celor de mai aus. Daca m-asti putea ajuta v-as fi recunoscatoare. Multumesc! Seara buna!