avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Activitate Adnana14

Activitate Adnana14

adriandimitriu a scris:

daca iesirea e la DN, intr-adevar nu veti obtine. ar trebui sa faceti bretea si nu merita

Si atunci ce fac cu spatiul ala? Il las asa cu nicio folosinta?

CHKa a scris:

Nici daca o cumparati pe numele dvs. nu ar avea nici un drept , chiar daca sunteti casatoriti . La notar , demonstrati ca banii provin din vanzarea unui bun mostenit - care e bun propriu - , specificati acest lucru in contractul v-c , si asta-i tot . Va ingreunati viata cumparand pe numele copiilor , ca nu stiti cum va fi in viata , cu cine se casatoresc , cine-i va influenta … Nu veti putea dispune de apartament ( daca veti vrea , de exemplu , sa-l vindeti ) , decat daca demonstrati ca vanzarea e in interesul copiilor , etc.

Multumesc!
Buna ziua,

Daca vand o proprietate moștenită de la parinti (eu sunt unic proprietar) si cumpar un apartament pe numele copiilor din acei bani , in caz de divort , sotul are dreptul la jumătate din apartament?
Buna ziua. Am o anexa construita in 1994 pe care am dorit-o sa o renovez fara autorizatie de constructie. In urma discuțiilor cu constructorul am stabilit ca schimbam acopersul, tâmplăria exterioară, izolăm etc. Dupa ce a dat acoperisul jos si a tencuielii exterioare de pe pereti a decis ca ii este mai simplu sa decoperteze tot scheletul acoperisului si sa darame si un perete din lateral plus inca o jumătate din peretele din fata cladirii pana ne-am autosesizat. Acum primaria nu ma mai lasa sa imi renovez cladirea pt ca imi cer autorizatie de construire pentru ridicarea peretilor la loc si a acoperisului. Daca cer autorizatie nu pot obtine avizul DRDP deoarece nu respecta distanța de la axul drumului. Cum pot sa imi reintregesc cladirea fara autorizatia de construire? Multumesc
Buna ziua. Pot renova o anexa mostenita (ea fiind construită in 97) eu am facut intabularea ei si acum doresc sa o renovez/ consolidez dar imi trebuie autorizatie de construire. Ar putea primarul comunei sa imi refuze autorizatia de construire pt aceasta cladire? Din cate am inteles de la cei care lucreaza la primarie il cam deranjează pe primar vizibilitatea anexei (e fix in centru, situata la drum , la limita proprietății)…
Ar putea sa imi refuze autorizatia ?

adriandimitriu a scris:

puteti sa folositi anexa, dar o transformati in spatiu comercial. orice punct de lucru este un spatiu comercial

Daca o transform in spatiu comercial am nevoie de avizul de la drumuri si poduri pt acces nu? Nu l-as obtine …
Răspuns la discuția Acord de functionare primarie

savin_elena80@yahoo.com a scris:

Buna ziua ,am deschis un punct de lucru la registru comertului si umeaza sa merg pentru aprobare si la primaria Iasi, pe langa cerere si doc ce mi le-au bifat in scris acolo, domna de la ghiseu mi-a zis ca spatiu trebuie sa fie comercial, lucru ce imi este imposibil pentru cavorbim de desfasurarea activitatii unui salon de remodelare corporala in cadrul unui ap la parter cu destinatie locativa luat prin credit , ece stiti despre acest subiect ?multumesc !

Ce ati mai rezolvat cu salonul? Trebuie spatiu comercial sau nu?
Punctul de lucru al unui salon de remodelare corporală si epilare definitivă poate fi intr-o locuinta/ anexa ? Sau trebuie sa fie spatiu comercial?

Detin o anexa in curte si as dori sa deschid un salon in ea (anexa avand 57 mp).

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu are nici o importanta daca vechea firma a avut sau nu aviz, cu atat mai mult cu cat asta se intampla acum aproape 30 de ani, acel drum avea alt rang, erau alte legi/cerinte etc...

Pentru noua firma va trebuie alt aviz.

Si cum sa obtin avizul daca cladirea e acolo din anul 97 dar eu acum vreau sa fac ceva in ea ?

Mihaela Nevoie a scris:

Nu cred ca va vor cere demolarea, fiind o constructie veche pe care nu ati cumparat-o dumneavoastra.
Probleme vor aparea in cazul in care o sa doriti sa renovati/construiti pentru ca vi se va cere aviz de la Drumuri nationale, iar ei va vor conditiona emiterea avizului de existenta distantei de 13 m de la axul drumului la constructia dumneavoastra.

Si cum putem obtine acel aviz daca vechea constructie nu indeplineste 13m de la axul drumului? Nu putem face nimic in spatiile existente mostenite care nu indeplinesc cerintele din prezent ? Mi se pare absurd, cladirea e deja acolo …