avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate LyndaW

Activitate LyndaW

buna ziua, Dupa moartea mamei mele am jumatatate din casa parinteasca si dupa succesiunea dupa tatal meu din sfertul care se cuvenea copiilor (3) am 2 parti, un frate mi-a cedat mie. Am vorbit cu fratele care detine cealalta parte a casei sa cumpere partea mea ca eu nu vreau neaparat casa,dar el zice ca nu are bani sa cumpere si partea mea dar vrea sa isi tina partea lui, vreau sa mentionez ca el vrea o anume parte din casa si eu nu sunt de acord deoarece el vrea partea din fata blocându-mi mie vederea la strada , cealalta parte ramane in spate , nu se mai poate construi sau mari partea din spate. dezavantaj total pentru cel care ar detine partea din spate. La cum arata casa nu se mai poate partaja, imparti in doua.
Eu am cerut sa o vindem si sa luam ceea ce ni se cuvine dar nu vrea, am cerut sa cumpar eu partea lor si sa iau eu casa nu vor nici asa. Va rog sa imi spuneti ce masuri legale pot sa iau ca sa ajung la una din solutiile propuse. Multumesc anticipat

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Vorbiti cu un avocat cum v-a spus si colega, imi pare un contract destul de slab si ar fi bine sa va securizati poate, cumva, daca e posibil, situatia de fapt. Nici plata nu pare facuta...

multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra, plata nu pare facuta pentru ca atunci nu te gandesti ca mama ta se intoarce sau nu recunoaste ca a luat bani, zice ca i-am dat ca am avut de unde da, deci nu am chitanta dar am vandut bun al meu sa platesc, si am trimis banii chiar pe cel caruua i-am vandut.Ma scuzati ca abuzez de bunatatea dvs,: Imobilul despre care e vorba nu e doar proprietatea mamei, noi am facut succesiune dupa tatal mei in care mama, eu si sora , si fiica altui frate care este decedat am luat certificatele de mostenitori. Nepoata mea fiica fratelui decedat a cedat in favoarea mea, deci mama mea foloseste si ce este al meu , cum pot intra in posesia mostenirii? daca nu se poate cat traieste mama mea, pot cere despagubiri pt folosinta ei? ce pot face in acest sens, ? multumesc mult

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Vorbiti cu un avocat cum v-a spus si colega, imi pare un contract destul de slab si ar fi bine sa va securizati poate, cumva, daca e posibil, situatia de fapt. Nici plata nu pare facuta...

imi puteti spune cum as putea “ securiza” acest contract? eu am vandut 2 masini si toti banii i/am dat mamei prin persoana la care am vandut eu nefiind in tara la aceea vreme. , persoana poate confirma ca a dus banii personal. Nu stiu cum as putea securiza daca puteti sa ma ajutati in acest sens. Eu nu m-am gandit ca o sa intampin asemenea probleme , daca stiam ceream chirante sau bon cu martori ca am trimus banii.Daca imi puteti da sugestii cum as putea sa fac. multumsc.

Madalina Pascu a scris:

Trebuie analizate contractele, ce scrie exact cu privire la plata precum si restul clauzelor. Plata nu se poate dovedi cu martori de principiu. E necesara o discutie mai ampla.

As dori sa va intreb daca pot vinde fiului meu cota parte ce imi revine cu obligatia uzufructului, si daca mama sau fratii mei pot ataca acest contract facut intre mine si fiul meu. multumesc

LyndaW a scris:

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, de putut, mama dvs poate cere rezolutiunea contractului, depinde si ce motive invoca si daca le probeaza. Dvs trebuie sa stiti ce motive ar putea invoca in functie de ce s-a intamplat intre dvs si care sa reprezinte incalcari contractuale, inclusiv neplata efectiva a pretului. In starea actuala, fratele nu poate zidi nimic nici cu acordul mamei pentru ca este coproprietar cu dvs., poate doar dupa ar partaja imobilul. Pentru o discutie mai ampla, mergeti cu documentele la un avocat sa le studieze.

Nu stiu ce motive are, ceea ce o influenteaza fratele meu, singurul ar fi sa spuna ca nu am platit, dar eu i-am trimis bani. Eu lucrand in strainatate in acea vreme,, am platit si impozitul la casa si taxa anuala de gunoi in locul ei plus multe alte lucruri sa o ajut cu cheltuielile. I-am trimis bani si in contul unei prietene ca sa ii de-a lunar bani, sau ii lasam sume mai mari sa ii duca lunar completare la pensie. Dovada platii o pot face si cu martori nu? Ea zice ca ea nu a fost la notar cu mine, nu isi aminteste sa fi fost,nu are retinere de minte. Discutiile au fost contradictorii in legatura cu ceea ce vrea sa faca fratele meu, eu i-am spus ca nu sunt de acord, Nu sunt alte cauze contractuale, nici de intretinere, scrie ca plata s-a facut in fata notarului.

Va multumesc pentru raspuns.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, de putut, mama dvs poate cere rezolutiunea contractului, depinde si ce motive invoca si daca le probeaza. Dvs trebuie sa stiti ce motive ar putea invoca in functie de ce s-a intamplat intre dvs si care sa reprezinte incalcari contractuale, inclusiv neplata efectiva a pretului. In starea actuala, fratele nu poate zidi nimic nici cu acordul mamei pentru ca este coproprietar cu dvs., poate doar dupa ar partaja imobilul. Pentru o discutie mai ampla, mergeti cu documentele la un avocat sa le studieze.

Nu stiu ce motive are, ceea ce o influenteaza fratele meu, singurul ar fi sa spuna ca nu am platit, dar eu i-am trimis bani. Eu lucrand in strainatate in acea vreme,, am platit si impozitul la casa si taxa anuala de gunoi in locul ei plus multe alte lucruri sa o ajut cu cheltuielile. I-am trimis bani si in contul unei prietene ca sa ii de-a lunar bani, sau ii lasam sume mai mari sa ii duca lunar completare la pensie. Dovada platii o pot face si cu martori nu? Ea zice ca ea nu a fost la notar cu mine, nu isi aminteste sa fi fost,nu are retinere de minte. Discutiile au fost contradictorii in legatura cu ceea ce vrea sa faca fratele meu, eu i-am spus ca nu sunt de acord, Nu sunt alte cauze contractuale, nici de intretinere, scrie ca plata s-a facut in fata notarului.
Am facut acum 6 ani un contract de vanzare cumparare cu mama mea cu uzufruct viager, fara clauze de intretinere, pret cuprins in contract. Contractul e facut pe 1/2 din parte de casa a mamai cealalta e cu fratele meu cu donatie cu uzufruct. Mama licuieste in casa singura nu i s-a interzis nimic in casa, o foloseste integral, fratele meu vrea deja sa ocupe o camera si sa zideasca un zid despartitor ca sa limiteze ce vrea pt el. Eu nu sunt de acord cu acea parte a casei intrucat blocheaza intrarea principala a case, iar cealalta parte ramane in spate unde nu ai vedere la strada. El o influenteaza pe mama mea sa ma atace in instanta si sa anuleze contractul de vanzare cumparare ca sa fie anulat si mama mea sa ii dea lui acea parte. Intre mine si mama mea au fost mai multe discutii in contradictoriu pe aceasta tema. Mama are 90 de ani. Va rog sa imi spuneti daca are dreptul sa faca asta, ce motive ar putea invoca, si daca are sanse de castig. Va multumesc !