avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Andr123478

Activitate Andr123478

Răspuns la discuția Acte necesare pfa electrician
Au dreptul sa dea examenul ANRE

POPA GHEORGHE a scris:

Scrieti va rog, art.de lege care permite unui inginer cu studii in domeniul electric, sa beneficieze automat de autorizatie IIA+IIB. Poate aflu noutati pe care nu le-am sesizat intr-un act normativ din domeniul electric. Nu vad legatura intre examen de diploma cu licenta si acordarea autorizatiei IIA+IIB.

Regulamentul pentru autorizarea electricienilor în domeniul instalațiilor electrice, respectiv a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice tehnologice, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 66/2023 subingineri, ingineri licentiati avand diploma in specializarea electroenergetica
Inginerii care au studii universitare in domeniul energiei electrice pot da examenul cu diploma de licență

POPA GHEORGHE a scris:

Daca la obtinerea autorizatiei IIA+IIB nu vi s-a cerut diploma pentru curs postliceal, nu vad de ce vi s-ar cere cu alta ocazie. De curiozitate, cum ati obtinut autorizatia, in baza caror documente.

Buna ziua, vreau sa imi deschid un pfa pentru a presta serviciul de electrician pentru domeniul rezidential, am autorizatie ANRE IIA+IIB, pot lucra doar eu singur sau este obligatoriu sa angajez inca o persoana pentru a executa instalatia electrica la un apartament de exemplu?
Am deja autorizatia IIA +IIB, vreau sa stiu daca pe langa aceasta autorizatie imi mai trebuie si certificat eliberat de la o scoala postliceala in urma unui curs de electrician

Asta vreau sa intreb, se pune ca dovada calificare profesionala autorizatia ANRE IIA+IIB?
Buna ziua, as dori sa imi deschid un pfa pentru prestarea serviciului de electrician, este nevoie pentru aceasta doar de autorizatia ANRE sau mai este necesar si un curs de calificare, am lucrat ca si necalificat si am facultate in domeniu, de aceea pot sa am autorizatia ANRE fara necesitatea unui curs de calificare suplimentar. Va multumesc anticipat!