buna asta, in Romania sunt acceptate doua forme a testamentului ordinar ... testamentul olograf si testamentul autentic, deci ceea ce spuneti nu are sustinere legala in primul rand datorita normelor notariale in vigoare, dar no ...
toate buletinele de identitate aveau termen de valabilitate stabilit de o lege din 1971(nu stiu sigur termenul de valabilitate, dar al meu a necesitat schimbare la 18 ani si apoi la aparitia cartilor de identitate(1997) urmand un termen ciclic de 10 ani pana la varsta de 55 de ani cand se elibereaza unul definitiv fara data de expirare) ... intrebarea mea era daca un testament este valabil daca la intocmirea lui sa folosit de catre testator un act de identitate expirat(in 1981 testatorul avea 33 de ani, iar la intocmirea testamentului in 2001 avea 53 de ani, deci conform legilor in vigoare un act de identitate nu putea avea un termen de valabilitate de 20 de ani posesorul neatingand pragul celor 55 de ani).
Daca la intocmirea unui testament notarial(in anul 2001) sa folosit pentru identificarea testatorului un buletin de identitate expirat(emis in 1981) si inscris in testament ca atare adica eliberat in 1981 exista posibilitatea ca acel testament sa fie nul?